Θα σε κάνω Μαγείρισσα - seleo - seleo http://www.seleo.gr Thu, 21 Sep 2017 09:58:23 +0300 seleo.gr el-gr Κέικ Λεμονιού! http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/250897-keik-lemonioy http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/250897-keik-lemonioy Κέικ Λεμονιού!

Καλημέρα!

Αρωματική και γλυκιά σαν το κεκάκι που έφτιαξα και σου παρουσιάζω!


Την συνταγή την ανακάλυψε η Ρίτσα! Με έπεισε να την φτιάξω, δίνοντάς

μου να δοκιμάσω από το κέικ που έφερε στη δουλειά!

Ενθουσιάστηκα! 

Δοκίμασε και πες! ;)

 586

587

588

589

590

]]>
kalegiorgimaria@gmail.com (ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΕΓΙΩΡΓΗ) Θα σε κάνω Μαγείρισσα Wed, 20 Sep 2017 09:06:28 +0300
Μανούρι...σε κρούστα! http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/249751-manoyri-se-kroysta http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/249751-manoyri-se-kroysta

Έχεις πακέτα!

Και τι πακέτα?!?!?!?!?!?!?!?!?!

Θα γίνει χαμός!


Ένα υπέροχο πιάτο! Ένα τέλειο ορεκτικό!


Τραγανό, χρυσαφένιο φύλλο κρούστας...γεμισμένο με μανούρι!

Καταπληκτικό ντρέσινγκ με μέλι και κρέμα μπαλσάμικο!

Γεύσεις που δένουν αρμονικά μεταξύ τους!

Το τέλειο ισορροπημένο ορεκτικό για ένα πολλά υποσχόμενο γεύμα! ;)


Δοκίμασε...και δε θα χάσεις! 

Θα χαρώ να μάθω τις εντυπώσεις σου!

 578

579

580

581

582

583

584

585

]]>
kalegiorgimaria@gmail.com (ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΕΓΙΩΡΓΗ) Θα σε κάνω Μαγείρισσα Wed, 06 Sep 2017 09:45:08 +0300
Λευκός Παγωτοκορμός! http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/248618-lefkos-pagotokormos http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/248618-lefkos-pagotokormos

Μια γλυκιά καλημέρα από το εξοχικό στην Χαλκιδική!

Μπορεί να διανύω τα μισά της άδειάς μου...και να μην βρίσκομαι στο γραφείο παρέα με τη Ρίτσα...Φρόντισε όμως να αφήσει το στίγμα της και στις διακοπές! χαχαχα

Ένα παγωτογλυκό...ότι πρέπει για τις μέρες αυτές!

Σου δείχνω την βάση...κι εσύ μπορείς να κάνεις ότι παραλλαγές φανταστείς!


π.χ: Καραμελωμένο ζαχαρούχο...καραμελωμένους ξηρούς καρπούς...αποξηραμένα φρούτα...


Θα το λατρέψεις!

 571

572

573

574

575

576

577

]]>
kalegiorgimaria@gmail.com (ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΕΓΙΩΡΓΗ) Θα σε κάνω Μαγείρισσα Tue, 22 Aug 2017 12:07:41 +0300
Κουρκουμπίνια! http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/247795-kourkoumpinia http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/247795-kourkoumpinia

Καλημέρα με γλυκιά συνταγή!

Υπέροχα, τραγανά, γεμάτα σιρόπι κουρκουμπίνια!

Θα εξαφανιστούν στο λεπτό!

 563

564

565

566

567

568

569

570

 

 

]]>
kalegiorgimaria@gmail.com (ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΕΓΙΩΡΓΗ) Θα σε κάνω Μαγείρισσα Fri, 11 Aug 2017 06:17:44 +0300
Ωραίο...σε φόρμα! http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/246531-oraio-se-forma http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/246531-oraio-se-forma

Για να σε γλυκάνω!!!

Εύκολα-γρήγορα και απλά!!!

Σταυρούλα μου σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τη συνταγή!

Οι λάτρεις της σοκολάτας...ξετρελάθηκαν! ;)

 558

559

560

561

562

 

]]>
kalegiorgimaria@gmail.com (ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΕΓΙΩΡΓΗ) Θα σε κάνω Μαγείρισσα Tue, 25 Jul 2017 13:15:53 +0300
Ινδοκάρυδο...ταψιού! (συνταγή της γιαγιάς) http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/245363-indokarydo-tapsioy-syntagi-tis-giagias http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/245363-indokarydo-tapsioy-syntagi-tis-giagias

Μια γλυκιά και όμορφη μέρα να έχουμε!

Ξεφυλλίζοντας πάλι τα τεφτέρια της γιαγιάς...σου παρουσιάζω μία εύκολη,

γρήγορη και νόστιμη συνταγή!!!

Εάν αγαπάς το ινδοκάρυδο...θα την λατρέψεις! 

 551

 

552

553

554

555

556

557

]]>
kalegiorgimaria@gmail.com (ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΕΓΙΩΡΓΗ) Θα σε κάνω Μαγείρισσα Tue, 11 Jul 2017 08:30:42 +0300
Αφράτη ζύμη για πίτσα! http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/244152-afrati-zymi-gia-pitsa http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/244152-afrati-zymi-gia-pitsa

Μπορεί να μην πρόλαβα να φτιάξω για το πάρτι του γιου μου...πίτσα....

Μα γιατί???? αχαχαχαχαχαχαχαχα

Τα κατάφερα όμως, εκ των υστέρων!

Βλέπεις έχω κι ένα μεγάλο παιδί...τον άντρα μου...!!!

Μην τάξεις...λένε!!!

Έτσι χατήρι δε χαλάω!


Έφτιαξα την πιο αφράτη ζύμη για πίτσα βήμα-βήμα και σου την παρουσιάζω!

Δοκίμασε και πες! ;)

 544

545

546

547

548

549

550

]]>
kalegiorgimaria@gmail.com (ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΕΓΙΩΡΓΗ) Θα σε κάνω Μαγείρισσα Mon, 26 Jun 2017 13:18:41 +0300
Ο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις τα βραστά αυγά http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/243932-o-eykolos-tropos-na-kathariseis-ta-vrasta-avga http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/243932-o-eykolos-tropos-na-kathariseis-ta-vrasta-avga

Όσο νόστιμα είναι τα βραστά αυγά, τόσο κουραστική είναι η διαδικασία να τα καθαρίσεις. Βρήκαμε το τέλειο κόλπο για να αποφύγετε την ακαταστασία. 

 

Το βραστό αυγό είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Καθένας το θέλει διαφορετικό. Για παράδειγμα, πολλοί το προτιμούν σφιχτό ενώ άλλοι το θέλουν μελάτο και δεν σηκώνουν κουβέντα. Για αρκετούς τρώγεται μόνο μέσα σε σαλάτες και σάντουιτς, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που ρίχνοντας του λίγο αλάτι και πιπέρι νιώθουν σαν να έφαγαν ένα από τα πιο νόστιμα και δυναμωτικά σνακ. Και τέλος, δε θα σταματήσουν ποτέ να υπάρχουν κι αυτοί που ενώ τους αρέσει δεν μπορούν ποτέ να το πετύχουν (been there, done that).  Με τον καθένα από εμάς να έχει τη δική του γνώμη για το πόσο βραστό πρέπει να είναι ή πως πρέπει να τρώγεται, αν το καλοσκεφτείτε, το αυγό είναι ένας μίνι-καθρέφτης της ψυχής. 

Ας αφήσουμε όμως τις ψυχολογικές θεωρίες και ας περάσουμε στην πράξη. Με άλλα λόγια, τη στιγμή που ενώ έχετε βράσει το αυγό στο χρόνο που προτιμάτε, έρχεται η στιγμή να το καθαρίσετε. Πολλές οι τεχνικές και σε αυτό το κομμάτι (άλλοι το βάζουν κατευθείαν κάτω από κρύο νερό, άλλοι το ξεφλουδίζουν και παράλληλα καίγονται), αλλά οι περισσότερες με το ίδιοαποτέλεσμα: Τσόφλια. Τσόφλια παντού. Μεγάλα και μικρά κομμάτια που κολλάνε πάνω στον πάγκο ή πέφτουν στο πάτωμα και μπορεί να βρείτε (συνήθως αφού κολλήσουν στην ξυπόλυτη πατούσα σας) ακόμα και πολλές μέρες μετά. Νισάφι. 

Βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο να καθαρίζετε το βραστό αυγό προσπερνώντας αυτή την ενοχλητική ακαταστασία. 

 
 
 

Αφού βράσετε τα αυγά σας, ρίξετε τα όπως είναι μέσα σε μια γαβάθα/μπολ/σαλαιτέρα με παγάκια ή παγωμένο νερό. Γεμίστε άλλο ένα ίδιο σκεύος με νερό σε θερμοκρασία δωματία. Όταν τα αυγά κρυώσουν και μπορείτε να τα πιάσετε, μεταφέρετε τα (ένα τη φορά) στο δεύτερο μπολ. Σπάστε το τσόφλι τους στον πάτο του μπολ και αρχίστε να τα καθαρίζετε μέσα στο νερό.

Το μυστικό σε αυτό το κόλπο είναι ότι με το που σπάσετε το κάθε αυγό, το νερό κάνει πολύ πιο εύκολη την αποκόλληση του τσοφλιού από το ασπράδι, κάνοντας έτσι το καθάρισμα τους παιχνιδάκι και της κουζίνα σας πιο συμμαζεμένη, 

]]>
kodinio@yahoo.gr (admin1) Θα σε κάνω Μαγείρισσα Sat, 24 Jun 2017 01:30:47 +0300
Το πρώτο του κέικ! http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/243164-to-proto-tou-keik http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/243164-to-proto-tou-keik

Πότε πέρασε ένας χρόνος...ούτε που το κατάλαβα!

10 Ιουνίου το αγοράκι μου έγινε ενός έτους!

Ένας χρόνος από το πρώτο του κλάμα...το πρώτο μου δάκρυ...την πρώτη μας αγκαλιά!

Ένας χρόνος δύσκολος αλλά όμορφος, γλυκός, τρυφερός!

Ένας χρόνος που με έκανε να συνειδητοποιήσω πολλά και με βοήθησε να δίνω σημασία μόνο στα σημαντικά, στα μεγάλα, σε αυτά που με ενδιαφέρουν πραγματικά!

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ! Μόνο αυτό μπορώ να πω...στον Θεό, στη ζωή...για ότι βίωσα και βιώνω! Κι εύχομαι και προσεύχομαι ο δρόμος μας να είναι μακρύς και μεγάλος!!!

 

Σήμερα λοιπόν, σου έχω την συνταγή για το πρώτο του κέικ!

Με λίγα, όσο πιο αγνά γίνεται υλικά...Εύκολα και γρήγορα!

 

Έφαγε την πρώτη του φετούλα...και δεν άφησε ούτε ψιχουλάκι! ;)

Περιμένω και τις δικές σου εντυπώσεις!

 539

540

541

542

543

]]>
kalegiorgimaria@gmail.com (ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΕΓΙΩΡΓΗ) Θα σε κάνω Μαγείρισσα Wed, 14 Jun 2017 08:28:38 +0300
Κριτσίνια με Ηλιόσπορους! http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/241855-kritsinia-me-iliosporous http://www.seleo.gr/gunaika/i-syntagi-tis-imeras/241855-kritsinia-me-iliosporous

Εάν με παρακολουθείς...

Θα αναρωτιέσαι..."Μα ποιά είναι αυτή η Ρίτσα που της δίνει συνταγές???"

Με την Ρίτσα δουλεύουμε μαζί...κι όχι μόνο ανταλλάσσουμε συχνά συνταγές...

αλλά τις δοκιμάζουμε κιόλας!!! χαχαχαχα

Εμ? Γουρούνι στο σακί? Να ξέρω τι θα φτιάξω! Αξίζει ο κόπος?

Τα κριτσίνια αυτά λοιπόν με ξετρέλαναν!

Όχι μόνο στη γεύση! Γιατί είμαι και κριτσινοφάγος! Μανιακός! ;)

Αλλά και στην εκτέλεση!

Μέσα σε 10 λεπτά...τα ζύμωσα, τα έπλασα και τα έβαλα στον φούρνο!

Περιμένω και τις δικές σου εντυπώσεις! ;)

 535

536

537

538

 

]]>
kalegiorgimaria@gmail.com (ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΕΓΙΩΡΓΗ) Θα σε κάνω Μαγείρισσα Mon, 29 May 2017 11:33:19 +0300