Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Ποιες περιοχές θα πληγούν

0
Στην επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προχώρησε η ΕΜΥ.

To Graffiti επιστρέφει στην πόλη του – ΖΩγραφίζοντας την Καλαμαριά και την Πλατεία Σκρα

0

Στον τόπο που γεννήθηκε, εκεί που ακόμα και σήμερα μπορείς να δεις μια εντυπωσιακή τοιχογραφία με ένα brand name, το Aretsοu, θα χτυπά η καρδιά του ελληνικού, αλλά και παγκόσμιου Graffiti αυτό το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου 2024.

H δημοτική αρχή της Καλαμαριάς, πιστή στη δέσμευσή της για μία πόλη διαφορετική, μία πόλη ζωντανή, όπου παρελθόν, ιστορικό αλλά και πιο σύγχρονο συναντά το σήμερα και το αύριο, καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, σε ένα event διαφορετικό, πολύχρωμο, ζωντανό και πολυσυλλεκτικό. Ο Δημήτρης Μπαϊρακταρίδης, ο πασίγνωστος Jasone, ένας από τους κορυφαίους γκραφιτάδες που η ιστορία του είναι ζωγραφισμένη στους τοίχους Ελλάδας και Ευρώπης και οι SGB, οι Skra Ghetto Boys, οι οποίοι ξεκίνησαν να ρίχνουν χρώμα στους γκρίζους τοίχους από το δικό τους σπίτι, εκεί που πέρασαν ως μαθητές τα πιο όμορφα χρόνια τους, ενώνονται ξανά για χάρη της Καλαμαριάς.

Περισσότεροι από 40 κορυφαίοι της τέχνης του Graffiti, από κάθε γωνιά της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου, φθάνουν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Καλαμαριά, με την πλατεία Σκρα να μεταμορφώνεται σε έναν υπαίθριο καμβά πρωτοπορίας γεμάτο χρώμα και έμπνευση.

Το Skra Project, το οποίο έχει ήδη γίνει γνωστό στην κοινότητα των απανταχού καλλιτεχνών με τα σπρέι, με αποτέλεσμα στο κάλεσμα για line up να ανταποκριθούν δεκάδες καλλιτέχνες, που θεωρούν πια την πλατεία της Καλαμαριάς ως ένα από τα σημεία 0 για το παγκόσμιο graffiti, θα ΖΩγραφίσει, όπως λέει χαρακτηριστικά και ο Δημήτρης Μπαϊρακταρίδης, τρία ιστορικά σχολεία της πόλης,  το 5ο και το 13ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμαριάς, καθώς και το 27ο Νηπιαγωγείο.

Το Skra Project είναι προ των πυλών και θα γεμίσει την Καλαμαριά, τα σχολεία της και τις ζωές μας, χρώμα…

Πέλλα: Ξεκίνησε η συγκομιδή των κερασιών – “Τσιμπημένη” η τιμή τους

0

Την εμφάνιση τους έκαναν τα πρώτα κεράσια στην Πέλλα, να έχουν αρχίσει την συλλογή των πρωίμων ποικιλιών και την τρέχουσα τιμή τους στα ύψη.

Ιταλία: Παρασκευαστής παγωτού στο Κάπρι δημιουργεί ειδικό παγωτό με γεύση… G7

0

Η Ιταλία ως έθνος παγωτού επιδεικνύει τα διαπιστευτήριά της, με μια ειδική νέα γεύση για τους υπουργούς Εξωτερικών που συγκεντρώνονται για τη συνάντηση της Ομάδας των Επτά (G7) πιo ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών στο νησί Κάπρι.

Επίδομα μητρότητας: Βήμα-βήμα η διαδικασία για τις αιτήσεις – Όλες οι λεπτομέρειες

0

Από σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου, είναι διαθέσιμη η νέα πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την Ειδική Παροχή Προστασίας Μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες, ενώ στην ίδια πλατφόρμα θα υποβάλλουν πλέον τις αιτήσεις τους και οι μισθωτές.

ΔΕΗ: Φωτοβολταϊκά συστήματα σε 12 ή 24 άτοκες δόσεις

0

Δυνατότητα απόκτησης φωτοβολταϊκού συστήματος σε 12 ή 24 άτοκες δόσεις στο σπίτι δίνει η ΔΕΗ στους καταναλωτές, διευκολύνοντας τα νοικοκυριά να υιοθετήσουν βιώσιμες και ενεργειακά αποδοτικές λύσεις.

To e-mail της ΑΑΔΕ στα βενζινάδικα – Τι ζητά από τους πρατηριούχους

0
βενζίνη

Στην άμεση εφαρμογή των μέτρων δέουσας επιμέλειας προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια του Νέου Ρυσίου

0

Το 2024 το Νέο Ρύσιο συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής. Ένας αιώνας από τότε που οι πρώτοι κάτοικοι του Νέου Ρυσίου, διωγμένοι από τις πατρογονικές εστίες τους, προσπάθησαν να στήσουν από την αρχή το νοικοκυριό τους σ΄ έναν ξένο τόπο.

Δωρεάν rapid test Covid-19 για πεζούς στο Δ. Ωραιοκάστρου από 22 έως 26 Απριλίου 2024

0

Συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 για πεζούς στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Μάγκυ Χαραλαμπίδου: Η πίσω όψη της τρελαίνει κόσμο

0

Η Μάγκυ Χαραλαμπίδου είναι γνωστή για την πίσω όψη της στους followers της.