Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κηφισιά: Μαθητές καταπλακώθηκαν από πόρτα σε δημοτικό σχολείο – Τραυματίστηκε ένα παιδί

0

Σοβαρό ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης (21/5) σε δημοτικό σχολείο της Κηφισιάς. Πόρτα καταπλάκωσε τουλάχιστον τρία παιδιά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, με αποτέλεσμα ένας μαθητής 9 ετών να τραυματιστεί.

Διήμερο Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

0

Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Μαΐου, με την συμμετοχή των μελών των ΚΑΠΗ, καθώς και συλλόγων από άλλες περιοχές.

Θεσσαλονίκη: «Όχι» των δικαστών στην έκδοση 50χρονου στην Τουρκία – Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν

0

Στην απόρριψη του αιτήματος των Τουρκικών Αρχών για έκδοση ενός 50χρονου άνδρα κουρδικής καταγωγής, στην γείτονα χώρα, προχώρησε σήμερα το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Ο 50χρονος Τούρκος κουρδικής καταγωγής που καταζητείται στην Τουρκία για σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων, συνδεόμενες με εμπορία ναρκωτικών και τρομοκρατικές πράξεις, εξεταζόμενος ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες.

Επεσήμανε μάλιστα ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη καθώς ανήκει στο φιλοκουρδικό κόμμα HDP.

Σύμφωνα με το gr times εις βάρος του 50χρονου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Με βάση τα έγγραφα του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, ο συλληφθείς, εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπορίας ηρωίνης, άνω των 200 κιλών, αλλά και πράξεις που συνδέονται με την εγχώρια τρομοκρατία, αδικήματα, που φέρεται να τέλεσε τα διαστήματα από το 2004 έως το 2006.

Σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα που συνοδεύουν το διεθνές ένταλμα, καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη 30 ετών και τεσσάρων μηνών.

Ο ίδιος κατά τη σύλληψη του δήλωσε ότι έχει λάβει άσυλο στην Ελλάδα, ενώ αρνήθηκε τις πράξεις που του καταλογίζουν οι Αρχές της χώρας του, τις οποίες απέδωσε στην πολιτική του δράση.

Επιπλέον ανέφερε ότι η γυναίκα του και η ανιψιά του έχουν πολιτικά αξιώματα στην πόλη Βαν (η οποία κατοικείται κυρίως από Κούρδους)- η πρώτη ως πρόεδρος του τοπικού δημοτικού συμβουλίου και η δεύτερη ως δήμαρχος.

Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για το Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024

0

Στην τελική ευθεία μπαίνει το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2024 που πραγματοποιεί το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΑΠΘ: Παρουσιάστηκε το αστικό λεωφορείο με υδρογόνο (ΦΩΤΟ)

0
Αστικό λεωφορείο που λειτουργεί με υδρογόνο παρουσιάστηκε σήμερα, στο ΚΕΔΕΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κι “έκλεψε” τις εντυπώσεις με τον σχεδιασμό του.

Λονδίνο: Ένας νεκρός από αναταράξεις σε πτήση Boeing

0
A Singapore Airlines Boeing 777-312ER takes off from Paine Field Tuesday, Sept. 17, 2013, in Everett, Wash. (AP Photo/Elaine Thompson)

Ένας νεκρός επιβάτης έχασε την ζωή του και άλλοι τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκαν σοβαρές αναταράξεις σε πτήση από το Λονδίνο στην Σιγκαπούρη σύμφωνα με το BBC.

Ευρωεκλογές 2024: Τι ποινή προβλέπεται για όσους δεν ψηφίσουν – Ποιοι εξαιρούνται

0

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών 2024 την Κυριακή 9 Ιουνίου. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 07:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 19:00 το απόγευμα.

Έρχεται εξίσωση τρίτεκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες – Τα προνόμια που θα απολαμβάνουν

0

Τα προνόμια που θα απολαμβάνουν οι τρίτεκνες οικογένειες μετά την εξίσωση με τις πολύτεκνες

Χαριλάου: Στο σημείο δολοφονίας του Άλκη Καμπανού βρέθηκε ο Στέφανος Κασελλάκης

0

Στον τόπο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός, στο Χαριλάου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στέφανος Κασελλάκης όπου άφησε λουλούδια στη μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου του Άρη Θεσσαλονίκης.

Όταν έπινε γινόταν επιθετικός, απειλούσε ότι θα μας σκοτώσει, λέει η κόρη της 40χρονης που δολοφονήθηκε στο Μενίδι

0

Συγκλονίζει η κόρη της 40χρονης που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, στη μέση του δρόμου, στο Μενίδι, από τον πρώην εν διαστάσει σύζυγο της και πατέρα των δύο παιδιών της.