Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η «άπληστη» Μέγκαν Μαρκλ είναι ο περίγελος στο Χόλιγουντ – «Μπήκε “φρένο” στο νέο της podcast»

0

Η Μέγκαν Μαρκλ μπορεί να είναι μια από τις πιο διάσημες γυναίκες στον πλανήτη – αλλά οι ισχυρές παίκτριες του Χόλιγουντ υποτίθεται ότι είναι λιγότερο εντυπωσιασμένες με την «δύναμή» της στη showbiz.

Η Ελληνίδα που χτίζει το Ντουμπάι – Σπεύδουν για αγορές πολυτελών κατοικιών χωρίς πόθεν έσχες

0

H διακεκριμένη Ελληνίδα αρχιτέκτονας Δέσποινα Ταμπακοπούλουέχει μετάσχει στην υλοποίηση σημαντικών έργων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπως η Όπερα του Ντουμπάι, το υπερύψηλο κτίριο Opera Grand και διατέλεσε διευθύντρια κατασκευών και project management για την εταιρεία RMJM, έχοντας υπό την εποπτεία της iconic πρότζεκτ όπως το UAE παβίλιον, το περίπτερο της Emirates Airlines για την Expo 2020, την κατασκευή του ξενοδοχείου Holiday Inn στο Dubai South κι άλλα σημαντικά έργα.

Το 2021, μαζί με δύο άλλους Έλληνες αρχιτέκτονες, τον Σωτήριο Τσούλο και τον Φίλιππο Ζαννέττο, δημιούργησαν την κατασκευαστική εταιρεία ΤΤΖ με έδρα το Ντουμπάι. Έχοντας διανύσει ήδη 11 χρόνια παραμονής στη χώρα θεωρεί τα Εμιράτα δεύτερη της πατρίδα. Ταξίδεψε για πρώτη φορά στο Ντουμπάι το 2013 για να περάσει από συνέντευξη «για ένα μεγάλο πρότζεκτ» χωρίς να γνωρίζει ποιο ήταν αυτό. Όταν έφτασε η ώρα της συνέντευξης την ενημέρωσαν πως την είχαν καλέσει για να συμμετάσχει στη κατασκευή του προεδρικού παλατιού στο Άμπου Ντάμπι. Έκτοτε το ένα έργο διαδέχθηκε το άλλο με αποτέλεσμα οι εμπειρίες που αποκόμισε να την φτάσουν σε υψηλό επίπεδο τεχνικής γνώσης, κάτι που δεν θα μπορούσε να επιτύχει εάν είχε παραμείνει στην Ελλάδα.

«Μετείχα στην κατασκευή των έργων αυτών και όχι στο σχεδιασμό ως μέλος ευρύτερων ομάδων, όμως πάντα σε θέσεις κλειδιά και έχοντας μεγάλη ευθύνη, καθώς πιθανά λάθη στη κατασκευή τέτοιων κτιρίων κοστίζουν εκατομμύρια και εμείς ήμασταν εκεί να διορθώνουμε τα λάθη των σχεδιαστών. Οι μηχανικοί υλοποίησης είναι πάντα ο τερματοφύλακας του έργου» λέει η Ελληνίδα αρχιτέκτονας στο protothema.gr.

Για να προσθέσει: «Ένα πολύ σημαντικό θέμα που είχα να αντιμετωπίσω ήταν η παρουσία μου ως γυναίκα στα εργοτάξια, σε μεγάλα και σοβαρά συμβούλια, όπου έπρεπε να πω και να περάσω την άποψη μου. Σε κάποια ήμουν και η μοναδική γυναίκα που συμμετείχε. Όταν όμως είσαι σωστός επαγγελματίας μπορείς και κερδίζεις τον σεβασμό».

Τα έργα στα Εμιράτα τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, καθώς υπάρχουν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις, και έτσι οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση είναι συνήθως περιορισμένες. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ρήτρες που υπάρχουν προς τους εργολάβους από τους developers οι οποίοι προκειμένου να πετύχουν τους οικονομικούς τους στόχους θέτουν αδιαπραγμάτευτα αυστηρά προγράμματα, ενώ σε περίπτωση καθυστερήσεων υπάρχουν σοβαρότατες κυρώσεις για τον εργολήπτη.

«Επομένως είναι σχεδόν εγγυημένο ότι ένα έργο θα τελειώσει στο χρόνο του, ή με πολύ μικρή καθυστέρηση» εξηγεί η αρχιτέκτονας.

Τα τελευταία έτη, και παρά τις αναταραχές σε διεθνές επίπεδο, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, τα Εμιράτα συνεχίζουν να είναι ένας ελκυστικός προορισμός για τους επενδυτές του real estate αλλά και να ωφελούνται όποτε επικρατεί χάος. Πέρυσι πουλήθηκαν 431 κατοικίες στο Ντουμπάι, αριθμός ρεκόρ, με την πλειονότητα των αγοραστών να είναι Ρώσοι.

Υπήρξε δε αξιοσημείωτη αύξηση αγοραστών από Αίγυπτο, Λίβανο, Πακιστάν και Τουρκία καθώς το Ντουμπάι θεωρείται ασφαλές καταφύγιο για κροίσους. Τελευταία ενδιαφέρον δείχνουν και αρκετοί συμπατριώτες μας οι οποίοι, σύμφωνα με την Δέσποινα Ταμπακοπούλου, πρόκειται για ανθρώπους προφανώς με οικονομική επιφάνεια αλλά και με διορατικότητα ως προς τις επενδύσεις, οι οποίοι θέλουν να κάνουν μια διασπορά στο επενδυτικό τους πορτοφόλιο προκειμένου να μην έχουν τοποθετημένα τα χρήματα τους μόνο σε μια οικονομία, ένα είδος risk management.

«Ενδιαφέρονται κυρίως για τα ακίνητα με το υψηλότερο ROI (Return on Investment) προκειμένου να εξασφαλίσουν την μεγαλύτερη απόδοση για την επένδυσή τους» προσθέτει η ιδιοκτήτρια της Epsilon Team, Εβίτα Ελευθερουδάκη, συνεργάτιδα της κας Ταμπακοπούλου στην Ελλάδα.

Τα κίνητρα για την αγορά ακινήτου στο Ντουμπάι είναι οι εγγυημένες αποδόσεις, το αφορολόγητο, η ταχύτητα στις αγοραπωλησίες και στις μισθώσεις ακινήτων, η ενδεχόμενη απόκτηση golden visa όπου εξασφαλίζει 10ετή visa για τους κατόχους ακινήτων.

Το «πόθεν έσχες»

Κι αν στην Ελλάδα και γενικότερα στην ΕΕ το «πόθεν έσχες» είναι απαραίτητο για μια αγοραπωλησία, στο Ντουμπάι δεν υπάρχει καν σαν έννοια, λέει η Ελληνίδα αρχιτέκτονας. Σαφώς σε μεταφορές χρημάτων προς το εξωτερικό υπάρχουν οι κατάλληλες διαδικασίες,οι οποίες όμως είναι πιο απλές και διέπονται από την κεντρική τράπεζα των Εμιράτων που είναι φιλική προς τους ξένους επενδυτές.

Όσο για τις τιμές των ακινήτων, αυτές έχουν τεράστιες διαφορές σε σχέση με την τοποθεσία. Ενδεικτικά ένα διαμέρισμα σε μια οικονομική περιοχή του Ντουμπάι με τρεις κρεβατοκάμαρες ξεκινάει από 350.000 ευρώ με 400.000 ευρώ. Στις πολυτελείς βίλες οι τιμές ξεκινούν από τις 600.000 ευρώ.

«Κάποιες βίλες που πρόσφατα σχεδιάσαμε ξεκινούν από 1.500.000 ευρώ και φτάνουν τα 11.250.000 ευρώ» αναφέρει η κα Ταμπακοπούλου.

Για την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα ότι το Ντουμπάι διανύει την τελευταία διετία της άνθησης του real estate, η Ελληνίδα αρχιτέκτονας εκτιμά πως ακόμα κι αν συμβεί, δεν πρόκειται να επαναληφθούν τα γεγονότα του 2008, καθώς οι Εμιρατινοί πήραν το μάθημά τους και ταυτόχρονα τα μέτρα τους.

«Βρισκόμαστε σαφώς σε μια πιο ώριμη φάση της οικονομίας των Εμιράτων, καθώς βλέπουμε ότι σταδιακά αρχίζει και μπαίνει φορολογία. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που έχουμε την εφαρμογή του εταιρικού φόρου που μέχρι και πέρυσι ήταν μηδενικός. Πρέπει επίσης να αναλογιστούμε ότι η οικονομία του Ντουμπάι στηρίζεται κατεξοχήν στους ξένους επενδυτές όσον αφορά το real estate και πως ο πόλεμος στη Ουκρανία συντέλεσε σημαντικά στην έλευση κεφαλαίων στη χώρα και ακόμα υπάρχουν ροές. Οι τιμές των ακινήτων εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολλές ευκαιρίες ακόμα για κερδοφορία στα λεγόμενα off plan, στην αγορά γης αλλά και στα λίγο παλαιότερα ακίνητα σε καλή κατάσταση με την προσθήκη ανακαινίσεων» καταλήγει η Ελληνίδα αρχιτέκτονας.

πηγή:protothema.gr

Αθηνά Οικονομάκου: «Η ζωή είναι φευγαλέα, οπότε άδραξε τη στιγμή»

0

Η Αθηνά Οικονομάκου -όπως είδαμε μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram- περνάει το φετινό Πάσχα εκτός Αθηνών με φιλικά της πρόσωπα. Μπορεί η ίδια να μην έχει αποκαλύψει που βρίσκεται, ωστόσο το Μεγάλο Σαββάτο ανήρτησε κάποιες φωτογραφίες στις οποίες ποζάρει χαμογελαστή στο σοκάκι κάποιου νησιού.

Εmily Βlunt: Aυτό είναι το κλείδι για τον επιτυχημένο γάμο της

0

Emily Blunt και ο John Krasinski καταβάλλουν προσπάθεια να παραμείνουν συνδεδεμένοι παρά τις πολυάσχολες καριέρες τους.

Φάρσες για τοποθετήσεις βομβών σε συναγωγές του Μανχάταν

0
NYPD officers stand guard as they evict a building that had been barricaded by pro-Palestinian student protesters at Columbia University, in New York City on April 30, 2024. New York police entered Columbia University's campus late April 30, 2024 and were in front of a building barricaded by pro-Palestinian student protesters, an AFP reporter saw. Dozens of people were around Hamilton Hall, on the Columbia campus in the middle of New York City, as police arrived and began pushing protesters outside, the reporter said. (Photo by Leonardo Munoz / AFP)

Τουλάχιστον τέσσερις συναγωγές στο Μανχάταν έγιναν στόχοι απειλών για τοποθετήσεις βομβών χθες Σάββατο, πάντως καμιά δεν κρίθηκε σοβαρή από την αστυνομική διεύθυνση Νέας Υόρκης (NYPD), γνωστοποίησε δημοτικός αξιωματούχος στην αμερικανική μητρόπολη.

Γκράφιτι προς τιμή των Manic Street Preachers στην πόλη που ξεκίνησαν

0

Γκράφιτι που απεικονίζει το μουσικό συγκρότημα των Manic Street Preachers, στο Μπλάκγουντ της Αγγλίας, την πόλη από όπου ξεκίνησαν τα μέλη της,  ζωγραφίστηκε από τον καλλιτέχνη Πολ Σέφερτν.

ΝΥΤ: Τι έδειξε η έρευνα για τις παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορονοϊού

0

Αμέσως μετά την άφιξή τους στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020, τα εμβόλια κατά του Covid-19 άνοιξαν τον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Σύμφωνα με μελέτες, τα εμβόλια απέτρεψαν περίπου 14,4 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως. Ωστόσο, σε ορισμένους ανθρώπους, προκάλεσαν παρενέργειες.

Κατά τη διάρκεια ενός και πλέον έτους, οι New York Times μίλησαν με 30 άτομα που δήλωσαν ότι είχαν υποστεί βλάβη από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Τα συμπτώματά τους μπορεί να αποδειχθεί τελικά ότι δεν σχετίζονται με τα εμβόλια. Αλλά αυτοί -μαζί με περισσότερους από δώδεκα εμπειρογνώμονες- θεώρησαν ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι δεν κάνουν αρκετά για να διερευνήσουν τις καταγγελίες τους.

Όλα τα εμβόλια ενέχουν κάποιο κίνδυνο παρενεργειών. Περισσότεροι από 270 εκατομμύρια Αμερικανοί έλαβαν περίπου 677 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων κατά του κορονοϊού και ακόμη και σπάνιες παρενέργειες – που εμφανίζονται σε μόλις 0,001% των ασθενών – μπορεί να σημαίνει ότι επηρεάστηκαν χιλιάδες παραλήπτες.

Πράγματι, περισσότεροι από 13.000 έχουν υποβάλει αιτήσεις σε ένα κυβερνητικό ταμείο που αποζημιώνει άτομα για προβλήματα υγείας που μπορεί να προκληθηκαν από τα εν λόγω εμβόλια. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, μόνο δώδεκα άτομα έχουν αποζημιωθεί, σχεδόν όλοι τους για ένα καρδιακό πρόβλημα που προκλήθηκε από τα εμβόλια.

Η έρευνα των ΝΥΤ κατέληξε σε τέσσερα συμπεράσματα.

Τα οφέλη των εμβολίων κατά του κορονοϊού υπερτερούν των όποιων κινδύνων

Ακόμη και τα καλύτερα εμβόλια και φάρμακα έχουν κάποιες παρενέργειες. Αυτό δεν αναιρεί τα οφέλη τους, ούτε υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν να τα λαμβάνουν. Το εμβόλιο για τον ροταϊό, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, αλλά μπορεί να προκαλέσει ενσφήνωση – μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση η οποία εμφανίζεται σε περίπου 0,02% των παιδιών που εμβολιάζονται.

Ορισμένες παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν τα εμβόλια κατά του Covid-19 μπορεί να είναι εξίσου σπάνιες. Ερευνητές στο Χονγκ Κονγκ ανέλυσαν τα ιατρικά αρχεία και διαπίστωσαν ότι περίπου επτά από κάθε εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech προκάλεσαν μια κρίση έρπητα ζωστήρα αρκετά σοβαρή ώστε να απαιτηθεί νοσηλεία.

Άλλες παρενέργειες είναι ελαφρώς πιο συχνές. Τα εμβόλια κατά του Covid-19 μπορεί να οδηγήσουν σε μυοκαρδίτιδα σε έναν από κάθε 10.000 έφηβους άνδρες. Η μυοκαρδίτιδα είναι μία από τις τέσσερις σοβαρές παρενέργειες που αναγνωρίζονται από τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους υγείας. Οι θάνατοι από τα εμβόλια είναι εξαιρετικά σπάνιοι, παρά τους ισχυρισμούς ορισμένων συνωμοσιολόγων ότι τα εμβόλια έχουν οδηγήσει σε έξαρση των ποσοστών θνησιμότητας.

Η ομοσπονδιακή επιτήρηση διαπίστωσε ορισμένες παρενέργειες, αλλά μπορεί να παραλείψει άλλες

Για τον εντοπισμό προβλημάτων που προκαλούνται από τα εμβόλια, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες βασίζονται σε πολλαπλές βάσεις δεδομένων. Η μεγαλύτερη, το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίων,είναι χρήσιμη για τη δημιουργία υποθέσεων, αλλά περιέχει ανεπιβεβαίωτες αναφορές βλαβών. Άλλες βάσεις δεδομένων συνδυάζουν ηλεκτρονικά αρχεία υγείας και ασφαλιστικές απαιτήσεις.

Τα συστήματα αυτά εντόπισαν προβλήματα πήξης του αίματος που σχετίζονται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson και έναν πιθανό κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου μετά από εμβολιασμό με εμβόλιο mRNA, κάτι που διερευνάται ακόμη. Ωστόσο, οι ομοσπονδιακοί ερευνητές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τη μυοκαρδίτιδα ως πρόβλημα μεταξύ των νεαρών ανδρών, κάτι που έκαναν ισραηλινοί επιστήμονες.

Το αμερικανικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι κατακερματισμένο, με τα ιατρικά αρχεία να αποθηκεύονται από πολλές εταιρείες που δεν συνεργάζονται μεταξύ τους. Τα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας δεν αναφέρουν όλα τα συμπτώματα με τον ίδιο τρόπο, γεγονός που καθιστά τις συγκρίσεις δύσκολες. Οι βάσεις δεδομένων ασφαλιστικών απαιτήσεων μπορεί να μην περιέχουν καμία καταγραφή των εμβολίων που χορηγήθηκαν σε χώρους μαζικού εμβολιασμού. Τα ομοσπονδιακά συστήματα μπορεί επίσης να μην εντοπίζουν συμπτώματα που αψηφούν την εύκολη περιγραφή ή διάγνωση.

Είναι δύσκολο να αποδειχθεί ότι τα εμβόλια προκάλεσαν ασθένεια

Μετά τον εμβολιασμό εκατοντάδων εκατομμυρίων Αμερικανών, ορισμένοι εξ αυτών πέθαναν, υπέστησαν καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια, αποβολές ή εμφάνισαν αυτοάνοσα νοσήματα. Πώς μπορεί να διακρίνει κανείς τις ασθένειες που προκλήθηκαν από το εμβόλιο από εκείνες που θα εμφανίζονταν ούτως ή άλλως; Όσο πιο σπάνια είναι η πάθηση, τόσο πιο δύσκολο είναι να απαντηθεί αυτό το ερώτημα.

Η εμφάνιση ενός συγκεκριμένου προβλήματος μετά τον εμβολιασμό δεν αποδεικνύει αιτιότητα. Το πιο γνωστό παράδειγμα είναι τα παιδικά εμβόλια που συνδέθηκαν λανθασμένα με τον αυτισμό, επειδή τα πρώτα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά συχνά συνέπιπταν με το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Σοβαρές παρενέργειες μπορεί να εμφανιστούν για πρώτη φορά σε μελέτες εμβολίων σε ζώα. Αλλά λίγες τέτοιες μελέτες ήταν δυνατές, δεδομένης της άμεσης ανάγκης για εμβόλια κατά του κορονοϊού. Οι κλινικές δοκιμές των εμβολίων προορίζονταν για να ελέγξουν την αποτελεσματικότητά τους, αλλά δεν ήταν αρκετά μεγάλες ώστε να ανιχνεύσουν παρενέργειες που μπορεί να εμφανιστούν μόνο σε λίγα άτομα ανά εκατομμύριο δόσεις.Επιπλέον, οι περισσότερες ανεξάρτητες μελέτες παρενεργειών δεν ήταν αρκετά μεγάλες ώστε να ανιχνεύσουν σπάνια περιστατικά, ούτε να αποκλείσουν την πιθανότητά τους- άλλες έψαχναν μόνο για έναν προκαθορισμένο κατάλογο συμπτωμάτων και μπορεί να μην εντόπιζαν τις σπάνιες ακραίες περιπτώσεις.

Τον περασμένο Απρίλιο, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για τις περισσότερες παρενέργειες, δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα που να επιβεβαιώνουν ή να απορρίπτουν μια σύνδεση με τα εμβόλια κατά του Covid-19.

Η κατανόηση του πλήρους φάσματος των παρενεργειών μπορεί να διαρκέσει χρόνια

Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας αναγνωρίζουν τέσσερις σημαντικές παρενέργειες των εμβολίων Covid-19 χωρίς να συμπεριλαμβάνονται ο προσωρινός πόνος στο σημείο της ένεσης, ο πυρετός και η κακουχία που μπορεί να νιώσει ένα άτομο μετά τον εμβολιασμό. Ωστόσο, στις ομοσπονδιακές βάσεις δεδομένων, χιλιάδες Αμερικανοί έχουν αναφέρει ότι τα εμβόλια αυτά προκάλεσαν βουητό στα αυτιά, ζάλη, εγκεφαλική ομίχλη, απότομες διακυμάνσεις στην αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό, νέες ή υποτροπιάζουσες αυτοάνοσες παθήσεις, κνίδωση, προβλήματα όρασης, νεφρικές διαταραχές, μυρμήγκιασμα, μούδιασμα και απώλεια κινητικών δεξιοτήτων.

Ορισμένες μελέτες εξέτασαν τις αναφορές παρενεργειών και κατέληξαν σε μεγάλο βαθμό στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία σχέση. Μια πιο προσεκτική εξέταση μπορεί να αποκαλύψει ότι πολλές, ίσως οι περισσότερες, από τις άλλες αναφερόμενες παρενέργειες δεν σχετίζονται με τον εμβολιασμό. Οι περισσότερες από αυτές σχετίζονται με τον Covid-19 και μπορεί να είναι αποτέλεσμα μη διαγνωσμένων λοιμώξεων. Ωστόσο, χωρίς εμπεριστατωμένες μελέτες, είναι αδύνατο να είμαστε σίγουροι, δήλωσαν οι ειδικοί.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

ΗΠΑ: Καταδικάζει τις κυβερνοεπιθέσεις στην Ευρώπη κατηγορώντας την Ρωσία

0

Την καταδίκη της πρόσφατης εκστρατείας κυβερνοεπιθέσεων στην Ευρώπη εκφράζει η Αμερικανική διπλωματία, αποδίδοντας την στην Ρωσία, όπως ήδη έκαναν οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Τσεχίας.

Το αγοράκι της φωτογραφίας πρωταγωνιστεί στο «Σασμό» – Μπορείτε να τον αναγνωρίσετε;

0

Το αγοράκι που απεικονίζεται στην φωτογραφία έχει διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο της υποκριτικής, ενώ τα τελευταία χρόνια το κοινό τον απολαμβάνει μέσα από την δραματική σειρά του Alpha “Σασμός“.

«Τυλίξτε ένα μπλουζάκι στο κεφάλι σας»: Το νέο trend που υπόσχεται ήρεμο ύπνο

0

Αν δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε, τότε μπορεί να φτάσετε στο σημείο να δοκιμάσετε τα πάντα για να ξεκουραστείτε. Τότε είναι που θα βρεθείτε στο κρεβάτι με ήχους βροχής να παίζουν, αρωματοθεραπεία να πλανάται στον αέρα και μια μάσκα ματιών υψηλής τεχνολογίας δεμένη στο πρόσωπό σας.