Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου» ΠΟΕΣΥ: Ελευθερία του Τύπου και Δημοκρατία ταυτόσημες έννοιες

0

Η Ελευθερία του Τύπου, τόσο ως κοινωνικός θεσμός ενημέρωσης της κοινής γνώμης, όσο και ως αναφαίρετο ατομικό δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης των πολιτών, είναι συστατικό κύτταρο της λειτουργίας της Δημοκρατίας. Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Ελευθερίας του Τύπου η ΠΟΕΣΥ υπενθυμίζει ότι η ημέρα αυτή –3 Μαΐου- περιλαμβάνεται στην παγκόσμια διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ και προστατεύεται από το ελληνικό Σύνταγμα.

Χαριλάου: Ανήλικες λήστεψαν και ξυλοκόπησαν 14χρονη

0
αστυνομία

Συνέχεια στα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων ήρθε να δώσει ένα νέο συμβάν σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, με θύμα μια 14χρονη τη οποία λήστεψαν και βασάνισαν άλλες δύο ανήλικες.

Τέλος χρόνου για τις φορολογικές υποχρεώσεις του Απριλίου

0

Μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιήσουν μέχρι σήμερα, 2 Μαΐου 2024 αρκετοί πολίτες προς την Εφορία.

ΓΕΩΤΕΕ: Αίτημα για αύξηση του προϋπολογισμού για τα σχέδια βελτίωσης

0

Την αύξηση του προϋπολογισμού για τα σχέδια βελτίωσης στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου ζητά από το ΥπΑΑΤ, το παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ, τονίζοντας ότι οι δύο αυτές περιφέρειες είναι αδικημένες τόσο στην αύξηση του προϋπολογισμού όσο και στην αντίστοιχη απορρόφηση επί των αιτήσεων.

Θεσσαλονίκη: Σοκολατένια αβγά – «οφθαλμαπάτη», επιρροές τεχνητής νοημοσύνης, TikTok και ο Μέσι σε πασχαλινή τούρτα, στα ζαχαροπλαστεία της πόλης (ΦΩΤΟ)

0

Το φετινό Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, με τη φαντασία και την ευρηματικότητα να σπάει όλα τα κοντέρ. Ορισμένοι ζαχαροπλάστες, μάλιστα, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο κι έδωσαν αυτή την εορταστική περίοδο τον καλύτερό τους εαυτό. Στις βιτρίνες ζαχαροπλαστείων υπάρχουν σοκολατένια αβγά …οφθαλμαπάτη, στη σοκολάτα εισέβαλε και η τεχνητή νοημοσύνη, ο Μέσι από σοκολάτα και γεύση τσουρέκι γίνεται ανάρπαστος και το TikTok …τρώγεται!

Ανείπωτη θλίψη για την 44χορνη Παναγιώτη που έπεσε νεκρή μπροστά στο παιδί της

0

Στο… πένθος έχει βυθιστεί από χθες η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου εξαιτίας της 44χρονης Παναγιώτης η οποία έχασε την ζωή της την ώρα που βρισκόταν με το 5χρονο παιδί της στο κέντρο της πόλης.

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Δράσεις ενημέρωσης των μελών των ΚΑΠΗ για τις απόπειρες εξαπάτησης

0

Την διενέργεια ενημερωτικών συναντήσεων με τα μέλη των ΚΑΠΗ πραγματοποίησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών αναφορικά με τις απόπειρες εξαπάτησης πολιτών ενόψει του Πάσχα.

Ο Νίκος Πετρουλάκης με τον Λέανδρο, σε καθαρισμό ακτής της Καλαμαριάς!

0

Μια πολύ ωραία πρωτοβουλία πήρε o αθλητικός σύλλογος Ποσειδώνας Καλαμαριάς, για τον καθαρισμό παραλίας της Θεσσαλονίκης και σε αυτόν συμμετείχε ο γνωστός φίλος του ΠΑΟΚ, Λέανδρος, που έχει προβλήματα όρασης, μαζί με τον πατέρα του, Φίλιππο, όπως και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Ελληνικής Λύσης», Νίκος Πετρουλάκης.

Την χτύπησε άγρια με μεταλλική ράβδο – Συνελήφθη ο 49χρονος

0
βία

Μία άγρια επίθεση ενός 49χρονου στη σύντροφό του σημειώθηκε χθες στο Ηράκλειο.

ΟΟΣΑ: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία – Προβλέπεται ανάπτυξη 2%

0

Η αύξηση της απασχόλησης και η ισχυρή τουριστική κίνηση καθιστούν ανθεκτική την ελληνική οικονομία, η οποία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 2% εφέτος και 2,5% το 2025, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ.