Menu
RSS

Viber seleo

Αυξάνεται ο διδακτικός χρόνος, μειώνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα στα ΕΠΑΛ

Αυξάνεται ο ετήσιος διδακτικός χρόνος και αντιστοίχως μειώνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα στα ΕΠΑΛ, με Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Αλλαγές στα ΕΠΑΛ, έρχεται μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων

Την προώθηση της μείωσης των εξεταζόμενων μαθημάτων, όπως ήδη προωθείται και στο γενικό λύκειο και έχει ήδη πραγματοποιηθεί στο γυμνάσιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Oι μαθητές της Γ΄Λυκείου θα δίνουν πλέον 4 μαθήματα

Ήδη από την φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Κ. Γαβρόγλου: Σε τέσσερα μαθήματα οι εξετάσεις Γ' Λυκείου στο τέλος της χρονιάς

Η πρόταση του υπουργείου που αποτελεί και τη βάση του διαλόγου, είναι ότι έπειτα από μια διαδικασία πολλαπλού ελέγχου ως προς την απόδοση των μαθητών,

Τέλος στις αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες απουσίες βάζει το υπ. Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε σήμερα το προς διαβούλευση σχέδιο Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με το οποίο οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν για τις απουσίες των παιδιών τους, ενώ καθιερώνεται και η επικοινωνία τους με το σχολείο μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Δωρεάν μαθήματα αγγλικής γλώσσας για αρχάριους στη Θεσσαλονίκη

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, πρόκειται να πραγματοποιήσει, δωρεάν μαθήματαΑγγλικής Γλώσσας, διάρκειας 50 ωρών σε ένα τμήμα αρχαρίων ενηλίκων

Αναχώρηση της αποστολής από το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής

Η 5μελής αποστολή, που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 11η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής, μετά από συστηματική προετοιμασία που πραγματοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 για την πόλη Phuketτης Ταϊλάνδης, όπου θα συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα.

Ξεκινάει επιδοτούμενο πρόγραμμα πληροφορικής - Πως μπορείτε να κάνετε αίτηση

Άνεργοι 18-24 ετών έχουν τη δυνατότητα, έως τις 9 Νοεμβρίου, να καταθέσουν αιτήσεις για να συμμετάσχουν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης – πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης στον τομέα της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Γονείς επιστρέφουν στο Υπουργείο Παιδείας τα βιβλία των θρησκευτικών

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις αλλαγές που πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας. Μάλιστα δεν περιορίζεται μόνο στην έκφραση αλλά προχωρά στην επιστροφή των βιβλίων των θρησκευτικών στο Υπουργείο Παιδείας.

Τα «πάνω- κάτω» στις Πανελλήνιες. Έρχονται αλλαγές στη Γ΄Λυκείου από φέτος

Δραστικό ψαλίδι στις ενδοσχολικές εξετάσεις της Γ' Λυκείου με μόλις τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα και δύο επιπλέον εβδομάδες σχολείο για τους μαθητές Λυκείου επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Την ώρα που ο Κώστας Γαβρόγλου προαναγγέλλει από την επόμενη σχολική χρονιά σαρωτικές αλλαγές στο Λύκειο και νέο εισαγωγικό σύστημα, οι «εκπλήξεις» δεν έχουν σταματήσει…

Απολυτήριο λυκείου με 4 μαθήματα - Οι αλλαγές που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Τη μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις αναμένεται να ανακοινώσει για φέτος το υπουργείο Παιδείας προκειμένου οι μαθητές της Γ' Λυκείου να ανακουφιστούν από τον μαραθώνιο των εξετάσεων στις οποίες υποβάλλονται και τους εξοντώνουν κάθε χρόνο, καθώς εκτός από τις απολυτήριες έρχονται αντιμέτωποι και με τις Πανελλαδικές.

Ρωσικά για τον Τουρισμό Αρχαρίων eLearning

Ενδιαφέρεσαι να δραστηριοποιηθείς στον κλάδο του Τουρισμού στην Ελλάδα ή το εξωτερικό; Το ΚΕΚ Ακάδημος παρέχει τον ταχύρυθμο εξειδικευμένο κύκλο μαθημάτων «Ρωσικά για τον Τουρισμό» για αρχάριους. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για σένα ως απαραίτητο εργαλείο για την μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων σου.

Συγκλονιστική κραυγή αγωνίας από τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας : ''Φοιτητές θέλουν να με σκοτώσουν!''

Συγκλονίζει η κραυγή αγωνίας από τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας στον realfm 97,8 και τον κεντρικό δελτίο ειδήσεων να καταγγέλλει ότι φοιτητές θέλουν να τον σκοτώσουν!

Μαθητική κινητοποίηση στις 30 Οκτώβρη

Το κλείσιμο των σχολείων για τις 30 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το Συντονιστικό μαθητών , ενώ για την ίδια ημέρα, στις 12 το μεσημέρι, σε όλη την Ελλάδα σε όλες τις πόλεις θα γίνουν συλλαλητήρια ταυτόχρονα.

Έργα των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στο "Γ. Αβέρωφ"

Έργα των φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εκτίθενται στους χώρους του θωρηκτού "Γ. Αβέρωφ", που αποτελεί καθημερινά πόλο έλξης για τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης.
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS