Εκπαίδευση - Παιδεία - seleo - seleo http://ns2.seleo.gr Sat, 23 Sep 2017 08:42:00 +0300 seleo.gr el-gr Δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία στις 2 Οκτωβρίου http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/251073-den-tha-ginoun-mathimata-sta-sxoleia-stis-2-oktovriou http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/251073-den-tha-ginoun-mathimata-sta-sxoleia-stis-2-oktovriou Δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία στις 2 Οκτωβρίου

Στην 4η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού που φέτος έχει ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ -ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εντός και εκτός των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Στις 8:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο κάθε σχολικής μονάδας ανά τάξεις και με τις αντίστοιχες προτεινόμενες μπάλες (Δημοτικό: Α΄& Β΄ τάξεις μπαλόνι, Γ΄& Δ΄ τάξεις αερόμπαλα, Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις μαλακιά μπάλα πετοσφαίρισης, Γυμνάσιο & Λύκειο: μπάλα πετοσφαίρισης) καλούνται οι μαθητές/τριες κρατώντας τη μπάλα ψηλά να την εναλλάσσουν, δίνοντας πάσες ο ένας στον άλλον και μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες προσπάθειες. Σε περίπτωση πτώσης της μπάλας αρχίζει το μέτρημα από την αρχή. (Η διάρκεια της δράσης ορίζεται στα 5 λεπτά). Στη συνέχεια κάθε σχολική μονάδα καλείται να αποφασίσει για τις δράσεις τις οποίες θα υλοποιήσει εντός του σχολικού ωραρίου.Στόχος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. είναι η άθληση πρωτίστως να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους.

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Εκπαίδευση - Παιδεία Fri, 22 Sep 2017 14:45:33 +0300
Αναδιανέμονται 10.000 vouchers για παιδικούς σταθμούς http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/251070-anadianemontai-10-000-vouchers-gia-paidikoys-stathmoys http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/251070-anadianemontai-10-000-vouchers-gia-paidikoys-stathmoys Αναδιανέμονται 10.000 vouchers για παιδικούς σταθμούς

Στην αναδιανομή περίπου 10.000 μη χρησιμοποιηθέντων vouchers για την εξασφάλιση θέσης σε παιδικό σταθμό, προχωρά η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), έπειτα από σχετική εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.

Οι ωφελούμενοι γονείς, που ενώ είχαν όλα τα δικαιολογητικά, δεν έλαβαν voucher τον Ιούνιο, επειδή εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την συμμετοχή στην αναδιανομή των μη χρησιμοποιηθέντων vouchers.

Η αναδιανομή θα γίνει με βάση αυστηρά τη μοριοδότηση που έλαβαν όλοι τον Ιούνιο, με την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν εξασφαλίσει θέση σε παιδικό σταθμό δημόσιο ή ιδιωτικό.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι της 27 Σεπτεμβρίου 2017 και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμβουλευτούν την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr).

Η ΕΕΤΑΑ εκτιμά ότι με βάση τα περσινά δεδομένα, όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αναδιανομής, ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων παιδιών μπορεί να προσεγγίσει τις 100.000, ενώ έχουν ήδη καλυφθεί όλοι οι αιτούντες, που ήταν κάτω από το όριο της φτώχιας, καθώς και το 95% των ΑμΕΑ.

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Εκπαίδευση - Παιδεία Fri, 22 Sep 2017 13:30:15 +0300
Αναδιανέμονται 10.000 vouchers για παιδικούς σταθμούς http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/251038-anadianemontai-10-000-vouchers-gia-paidikoys-stathmoys http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/251038-anadianemontai-10-000-vouchers-gia-paidikoys-stathmoys Αναδιανέμονται 10.000 vouchers για παιδικούς σταθμούς

Στην αναδιανομή περίπου 10.000 μη χρησιμοποιηθέντων vouchers για την εξασφάλιση θέσης σε παιδικό σταθμό, προχωρά η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), έπειτα από σχετική εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.

Οι ωφελούμενοι γονείς, που ενώ είχαν όλα τα δικαιολογητικά, δεν έλαβαν voucher τον Ιούνιο, επειδή εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την συμμετοχή στην αναδιανομή των μη χρησιμοποιηθέντων vouchers.

Η αναδιανομή θα γίνει με βάση αυστηρά τη μοριοδότηση που έλαβαν όλοι τον Ιούνιο, με την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν εξασφαλίσει θέση σε παιδικό σταθμό δημόσιο ή ιδιωτικό.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι της 27 Σεπτεμβρίου 2017 και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμβουλευτούν την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (http://www.eetaa.gr/).

Η ΕΕΤΑΑ εκτιμά ότι με βάση τα περσινά δεδομένα, όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αναδιανομής, ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων παιδιών μπορεί να προσεγγίσει τις 100.000, ενώ έχουν ήδη καλυφθεί όλοι οι αιτούντες, που ήταν κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς και το 95% των ΑμΕΑ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

]]>
baris@seleo.gr (M.X.) Εκπαίδευση - Παιδεία Fri, 22 Sep 2017 07:30:05 +0300
Στάση εργασίας ενάντια στην αξιολόγηση από τους δασκάλους http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/250617-stasi-ergasias-enantia-stin-aksiologisi-apo-tous-daskalous http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/250617-stasi-ergasias-enantia-stin-aksiologisi-apo-tous-daskalous

Την κήρυξη δίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας, αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας για την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και στις δύο πρώτες του απογευματινού – ολοήμερου.

 

Στόχος της είναι να στηρίξει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή στη 1 μ.μ. που οργανώνει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης στο Δημόσιο Τομέα.

 

Παράλληλα καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν τόσο στη συγκέντρωση, όσο και στη διαδήλωση που θα ακολουθήσει.

]]>
baris@seleo.gr (M.X.) Εκπαίδευση - Παιδεία Sun, 17 Sep 2017 10:00:09 +0300
Το σχολείο της Β.Ελλάδας που ακόμη δεν άνοιξε και θα κάνει κατάληψη http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/250602-to-sxoleio-tis-v-elladas-pou-akomi-den-anoikse-kai-tha-kanei-katalipsi http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/250602-to-sxoleio-tis-v-elladas-pou-akomi-den-anoikse-kai-tha-kanei-katalipsi

Την απόφαση να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις έλαβαν οι γονείς των μαθητών του

δημοτικού σχολείου Βύσσας. Οι γονείς σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής αποφάσισαν να καταλάβουν τη Δευτέρα το σχολείο, καθώς η σχολική χρονιά βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχουν τοποθετηθεί όλοι οι δάσκαλοι με αποτέλεσμα να μην γίνεται μάθημα σε όλες τις τάξεις. Το σχολείο είναι εξαθέσιο όμως υπολείπονται δύο δάσκαλοι οι οποίοι δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί προκειμένου να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί.http://www.thrakinea.gr

]]>
kodinio@yahoo.gr (admin1) Εκπαίδευση - Παιδεία Sat, 16 Sep 2017 14:45:38 +0300
Ένα πειρατικό καράβι γεμάτο μαθητές - Μια νέα πρωτότυπη αυλή σε νηπιαγωγείο των Πεύκων Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ) http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/250536-ena-peiratiko-karavi-gemato-mathites-mia-nea-prototypi-avli-se-nipiagogeio-ton-peykon-thessalonikis-foto http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/250536-ena-peiratiko-karavi-gemato-mathites-mia-nea-prototypi-avli-se-nipiagogeio-ton-peykon-thessalonikis-foto

Εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους η νέα πρότυπη αυλή του 4ου Νηπιαγωγείου Πεύκων  

 

Με παιδικά επιφωνήματα απερίγραπτου ενθουσιασμού και έκπληξης και δεκάδες φωτεινά χαμόγελα χαράς, πλημμύρισε η ολοκαίνουργια αυλή του 4ου Νηπιαγωγείου Πεύκων, μόλις άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί τους νέους, λιλιπούτειους «ενοίκους» του
Ένα πανέμορφο, τεράστιο, ξύλινο καράβι, με μία μεγάλη κόκκινη τσουλήθρα από τη μια μεριά, σχοινιά αναρρίχησης και κινούμενη γέφυρα με δοκούς ισορροπίας από την άλλη, υποδέχθηκε τους μαγεμένους μικρούς μας φίλους σε μία ανακατασκευασμένη αυλή, με ένα πολύχρωμο αντικραδασμικό δάπεδο ασφαλείας, σύμφωνο με τους σύγχρονους, ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Το σκηνικό παιδικής χαράς, με την οποία μοιάζει πλέον η αυλή, συμπληρώνουν δύο τετραθέσιες τραμπάλες-βατραχάκια, τρία τραπεζάκια- ελατήρια και μία παιδική μπασκέτα, ενώ ένα εξάγωνο ξύλινο κιόσκι κοσμεί την άκρη της αυλής.
Οι εργασίες αναμόρφωσης του αύλειου χώρου, ολοκληρώθηκαν κατά το διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών, ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να είναι όλα έτοιμα για ανέμελο, ασφαλές και δημιουργικό παιχνίδι, σε ένα λειτουργικά και αισθητικά αναβαθμισμένο περιβάλλον σύμφωνα με τα σύγχρονα παιδαγωγικά πρότυπα.
«Είμαι βέβαιος ότι τα παιδιά του 4ου Νηπιαγωγείου Πεύκων θα θέλουν να πηγαίνουν στο σχολείο ακόμη και τα Σαββατοκύριακα», σχολιάζει χαριτολογώντας περήφανα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης και συμπληρώνει ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόδοση από τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών. Αυτά βάζουν τα όνειρά τους και εμείς τους δώσαμε ένα καράβι για να ταξιδέψουν με προορισμό την ουσιαστική μόρφωση και την εκπλήρωση των ονείρων τους».

Πρότυποι χώροι
Να υπενθυμίσουμε ότι ακριβώς μετά τις διακοπές του περσινού Πάσχα, είχε προηγηθεί η ίδια ευχάριστη έκπληξη μιας ασφαλούς, αναμορφωμένης αισθητικά και λειτουργικά αυλής, και στο 3ο Νηπιαγωγείο Πεύκων, όπου οι μικροί μαθητές του απολαμβάνουν πλέον ξέγνοιαστα το παιχνίδι τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι εργασίες ανακατασκευής και αναμόρφωσης των αύλειων χώρων των σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών πραγματοποιούνται αποκλειστικά από δημοτικούς πόρους, στο πλαίσιο της αντίληψης της διοίκησης του δήμου για μία σύγχρονη και ολοκληρωμένη, υψηλών προδιαγραφών εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.
«Οι συνθήκες εκπαίδευσης των παιδιών μας δεν ήταν ποτέ για μας θέμα υπό διαπραγμάτευση», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. «Με τη συνέχεια και τη συνέπεια των έργων μας αποδεικνύουμε καθημερινά την ιδιαίτερη ευαισθησία και το ενδιαφέρον μας για τη σχολική στέγη όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Έτσι, για ακόμα μία χρονιά πετύχαμε το στόχο μας να εξασφαλισθούν έγκαιρα και πριν το πρώτο κουδούνισμα της νέας σχολικής περιόδου όλες οι προϋποθέσεις και οι όροι για μια πλήρη και άρτια οργάνωση και στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, χωρίς προβλήματα και ελλείψεις», σημειώνει.
Όπως σχολιάζει ο δήμαρχος, «με τις παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και αυτές που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ο δήμος μας φροντίζει καθημερινά, ώστε οι χώροι που μορφώνονται τα παιδιά μας να αποκτήσουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, προκειμένου να απολαμβάνουν ένα περιβάλλον με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και αισθητικής, αλλά παράλληλα οι χώροι αυτοί να  εκπληρώνουν ταυτόχρονα και την εκπαιδευτική αποστολή τους». «Μεταμορφώνουμε τις σχολικές αυλές, δημιουργούμε πρότυπους σχολικούς χώρους-κοσμήματα που αναβαθμίζουν παράλληλα την κάθε περιοχή και όλα αυτά αποκλειστικά με χρήματα του εύρωστου δημοτικού μας ταμείου», τονίζει.

]]>
baris@seleo.gr (M.X.) Εκπαίδευση - Παιδεία Sat, 16 Sep 2017 07:30:54 +0300
Ανακλήθηκε η απόφαση για δωρεάν μεταπτυχιακά στα παιδιά καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/250441-anaklithike-i-apofasi-gia-dorean-metaptyxiaka-sta-paidia-kathigiton-sto-panepistimio-dytikis-makedonias http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/250441-anaklithike-i-apofasi-gia-dorean-metaptyxiaka-sta-paidia-kathigiton-sto-panepistimio-dytikis-makedonias

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε σήμερα, έπειτα από εισήγηση του πρύτανη Αντώνη Τουρλιδάκη, να ανακαλέσει την απόφαση της σχετικά με τη δυνατότητα των παιδιών των καθηγητών να συμμετάσχουν σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών χωρίς να καταβάλουν δίδακτρα.

 

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη συνεδρίασή της υπ' αριθμ. 42/14-9-2017, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που δημιουργήθηκε και προκειμένου να προστατεύσει το κύρος του Ιδρύματος, αποφασίζει ομόφωνα να ανακαλέσει την υπ' αριθμ. 39/26-7-2017 απόφασή της, που αφορά στη χωρίς δίδακτρα συμμετοχή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο "Δίγλωσση Εδική Αγωγή και Εκπαίδευση"», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος.

«Η εισήγησή μου στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου για ανάκληση της προηγούμενης απόφασης στηρίχθηκε στην ανάγκη διαφύλαξης του κύρους του Πανεπιστημίου μέσα στις συνθήκες της άδικης επίθεσης που δέχτηκε αδικαιολόγητα, με την παρερμηνεία και γενίκευση της αρχικής απόφασης, προκαλώντας έναν απίστευτο κοινωνικό αυτοματισμό», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τουρλιδάκης. Επισήμανε, δε, ότι «οι εμπλεκόμενοι καθηγητές, τους οποίους αφορούσε η απόφαση, δεν δέχτηκαν τη δυνατότητα απαλλαγής από τα δίδακτρα».

Κληθείς να αναλύσει το σκεπτικό της απόφασης που είχε λάβει η Σύγκλητος στις 26 Ιουλίου, ο πρύτανης τόνισε πως «καταρχήν, η επιλογή των υποψηφίων για φοίτηση και η αξιολογική τους κατάταξη έγινε με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια και δεν στερήθηκαν άλλοι φοιτητές τις θέσεις, ενώ ταυτόχρονα δεν στερήθηκε το Ίδρυμα από έσοδα, αφού η αρχική πρόταση της Συγκλήτου έδινε τη δυνατότητα στη φοίτηση επιπλέον δύο φοιτητών».

«Η αρχική απόφαση αφορούσε στην αντιμετώπιση ενός ηθικού προβλήματος, που είχε να κάνει με την καταβολή διδάκτρων από έναν καθηγητή προς το Μεταπτυχιακό της Σχολής στην οποία εργάζεται, τα οποία στη συνέχεια θα μετατρέπονταν κατά 65% σε επιπλέον εισόδημα για τους συναδέλφους καθηγητές που διδάσκουν στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. Στην περίπτωση αυτή, η σύγκρουση συμφερόντων που δημιουργείται είναι ιδιαίτερα προβληματική και προκύπτει στα όρια ενός ιδιότυπου μοντέλου παροχής μεταπτυχιακών σπουδών από δημόσιο πανεπιστήμιο, όπου υπάρχουν δίδακτρα και από τα οποία υπάρχουν πρόσθετες αμοιβές για τους πανεπιστημιακούς», εξήγησε.

«Η λύση που προτάθηκε ήταν εξαιρετικά δύσκολη και λεπτή και η αιτιολόγηση της απαλλαγής από τα δίδακτρα στηρίχτηκε στη διάθεση του Ιδρύματος να επιβραβεύσει το προσωπικό του για την άοκνη συνεισφορά τους στο ακριτικό μας πανεπιστήμιο, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Άλλωστε, κάτι ανάλογο ισχύει εδώ και δεκαετίες σε πολυάριθμα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως το MIT, το Imperial College, το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, του Σικάγου, το Columbia κ.λπ., τα οποία έχουν λύσει παρόμοια προβλήματα κοινωνικής και ακαδημαϊκής ηθικής πολύ πριν από εμάς», τόνισε ο κ. Τουρλιδάκης.

Επισήμανε, τέλος, ότι «ιδιαίτερη ανησυχία για την ποιότητα της δημοκρατίας μας δημιουργεί ο κοινωνικός αυτοματισμός που δημιουργήθηκε σε βάρος του πανεπιστημίου μας», παρατηρώντας πως «μία σοβαρή συζήτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο οφείλει να εστιάζεται, κυρίως, στην προστασία της ελευθερίας της σκέψης και της έκφρασης και των αποφάσεων που βρίσκονται στις παρυφές της πολιτικής ορθότητας».

]]>
teo_iliou@hotmail.com (Θεολόγο Ηλιού ) Εκπαίδευση - Παιδεία Thu, 14 Sep 2017 16:00:19 +0300
Πρωτοφανές! 106 φοιτητές που αγόρασαν την ίδια εργασία http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/250253-protofanes-106-foitites-pou-agorasan-tin-idia-ergasia http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/250253-protofanes-106-foitites-pou-agorasan-tin-idia-ergasia

Σε ελληνικό πανεπιστήμιο της Πάτρας "συνελήφθησαν" 106 φοιτητές να έχουν καταθέσει την ίδια εργασία.

Η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τιμωρήσει τουςφοιτητέςπου αντέγραψαν ή πιο σωστά αγόρασαν την ίδια εργασία, αποκλείοντας τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ετάχθη κατά της απόφασης, όπως και, κατά πληροφορίες, η ΠΑΣΠ. Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ζήτησε οι 106 να αποκλειστούν μόνο από το επίμαχο μάθημα και όχι από όλα. ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και ΠΑΣΠ στο Πανεπιστήμιο Πατρών φέρεται να αποδοκιμάστηκαν για τη στάση τους από τοπικούς παράγοντες και βουλευτές των μητρικών κομμάτων τους.

Ωστόσο, κατά πληροφορίες, η στάση των φοιτητών της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στην Πάτρα εξόργισε τα υψηλά κλιμάκια της ΝΔ.

*φωτο αρχείου.

Πηγή: Καθημερινή - enikos.gr

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Εκπαίδευση - Παιδεία Tue, 12 Sep 2017 14:00:07 +0300
Με μία μαθήτρια θα λειτουργήσει ολοήμερο νηπιαγωγείο http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/250164-me-mia-mathitria-tha-leitourgisei-oloimero-nipiagogeio http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/250164-me-mia-mathitria-tha-leitourgisei-oloimero-nipiagogeio

Με το ποσό των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Αμοργό σκέφτεται να επιδοτεί τους γονείς ο Δήμος Αμοργού, στην προσπάθειά του να προσελκύσει νέους που θα μείνουν στο νησί και θα δραστηριοποιηθούν σε αυτό.

Με μία μαθήτρια θα λειτουργήσει το ολοήμερο νηπιαγωγείο της Αμοργού

Το έναυσμα αυτής της απόφασης αποτέλεσε το ολοήμερο νηπιαγωγείο της Αμοργού που θα λειτουργήσει φέτος μόνο με μία μαθήτρια!

«Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο που έστω και με ένα παιδί αποφάσισε να λειτουργήσει το ολοήμερο νηπιαγωγείο. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα, καθώς θέλουμε να δώσουμε κίνητρα σε γονείς που θα γεννήσουν στο νησί μας και αυτά θα είναι 2.000 ευρώ για κάθε παιδί », ανέφερε ο δήμαρχος Αμοργού, Νικόλαος Φωστιέρης.

 Ο ίδιος επισήμανε πως: η απόφαση του Υπουργείου είναι δίκαιη, γιατί αυτή την στιγμή το νήπιο έχει ίδιες ευκαιρίες με τα άλλα παιδιά. Στο δημοτικό τα πράγματα είναι καλύτερα, καθώς φοιτούν 9-10 παιδιά, ενώ ακόμη καλύτερα στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Και μιλάμε για ένα νηπιαγωγείο που αποτελεί κόσμημα, είναι βιοκλιματικό και δεν είναι ενεργοβόρο.

 Τέλος, ο κ. Φωστιέρης αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση του νησιού είπε πως: «φέτος είχαμε μια πολύ καλή χρονιά. Αυξήθηκε η τουριστική περίοδος τουλάχιστον για 15 μέρες. Επίσης προσπαθούμε και εμείς να την παρατείνουμε. Ήδη έχουμε προγραμματίσει έναν αγώνα ορεινού δρόμου που θα γίνει 16-17 Σεπτεμβρίου στην Αιγιάλη, ενώ στις 18-24 του ίδιου μήνα θα αναβιώσουμε την ταινία το απέραντο γαλάζιο με διεθνείς αγώνες ελεύθερης κατάδυσης που θα γίνουν στην Αγ. Αννα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Εκπαίδευση - Παιδεία Mon, 11 Sep 2017 10:45:30 +0300
Πρώτο κουδούνι για χιλιάδες μαθητές! Αυτές είναι οι αργίες της νέας χρονιάς http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/250137-proto-koudoyni-gia-xiliades-mathites-aftes-einai-oi-argies-tis-neas-xronias http://ns2.seleo.gr/koinwnia/ekpaidefsi-paideia/250137-proto-koudoyni-gia-xiliades-mathites-aftes-einai-oi-argies-tis-neas-xronias

Μετά την ξεκούραση και τις βουτιές του καλοκαιριού τα βάσανα ξεκινούν και πάλι χιλιάδες μαθητές, καθώς αύριο, θα ηχήσει στα σχολεία της χώρας το πρώτο κουδούνι της χρονιάςΣύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στο σχολικό έτος 2017-2018, αυτό θ' αρχίσει σήμερα 1η Σεπτεμβρίου και θα λήξει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους.

Η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους. Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

Για το σχολικό έτος 2017-2018 τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Την ημέρα λήξης των μαθημάτων χορηγούνται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλου Σπουδών που προβλέπονται στο άρθρο 20. Την ίδια ημερομηνία αποστέλλονται από τα νηπιαγωγεία τα Πιστοποιητικά Φοίτησης των μαθητών για την εγγραφή τους στα Δημοτικά και από τα Δημοτικά οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών της ΣΤ' τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Στο νηπιαγωγείο, στην αρχή του πρώτου τριμήνου του διδακτικού έτους και για διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο (2) εβδομάδων μπορεί να εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο παραμονής στο νηπιαγωγείο για ορισμένα νήπια που φοιτούν για πρώτη φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή τους. Το ευέλικτο ωράριο καθορίζεται από τον εκπαιδευτικό της τάξης, το σύλλογο διδασκόντων και το σχολικό σύμβουλο, σε συνεργασία με τους γονείς ή κηδεμόνες του νηπίου. Μετά την πάροδο των δύο (2) εβδομάδων, το σύνολο των νηπίων ακολουθεί κοινό ωράριο.

Τέλος σύμφωνα με το ΠΔ το ημερήσιο ωράριο λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η ώρα έναρξης ή λήξης των μαθημάτων μπορεί να τροποποιείται ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες, ύστερα από απόφαση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου.

Αργίες και Εορταστικές εκδηλώσεις

1. Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δεν λειτουργούν τις ακόλουθες ημέρες και περιόδους:

α) τα Σάββατα και τις Κυριακές
β) την 28η Οκτωβρίου (εθνική εορτή)
γ) από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (διακοπές Χριστουγέννων)
δ) την Καθαρά Δευτέρα
ε) την 25η Μαρτίου (εθνική εορτή)
στ) από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου (διακοπές Πάσχα), την 1η Μαΐου
θ) την εορτή του Αγίου Πνεύματος
ι) από 22 Ιουνίου μέχρι και 31 Αυγούστου (θερινές διακοπές) και
ια) την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας του σχολείου και την ημέρα της τοπικής εθνικής εορτής.

2. Εορταστικές εκδηλώσεις στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία πραγματοποιούνται:

α) στις 27 Οκτωβρίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται και η ελληνική σημαία. Σε περίπτωση που η 28η Οκτωβρίου είναι Κυριακή ή Δευτέρα, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή
β) στις 24 Μαρτίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Σε περίπτωση που η 25η Μαρτίου είναι Κυριακή ή Δευτέρα, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή
γ) στις 17 Νοεμβρίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση. Όταν η 17η Νοεμβρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη Παρασκευή
δ) στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Εκπαίδευση - Παιδεία Mon, 11 Sep 2017 06:30:07 +0300