Κοινωνία - seleo - seleo http://www.seleo.gr Thu, 21 Sep 2017 09:45:55 +0300 seleo.gr el-gr Tα Σκόπια θα αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου τους από ''Μέγας Αλέξανδρος'' http://www.seleo.gr/koinwnia/politiki/250961-ta-skopia-tha-allaksoun-to-onoma-tou-aerodromiou-tous-apo-megas-aleksandros http://www.seleo.gr/koinwnia/politiki/250961-ta-skopia-tha-allaksoun-to-onoma-tou-aerodromiou-tous-apo-megas-aleksandros Tα Σκόπια θα αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου τους από ''Μέγας Αλέξανδρος''

Δεν είμαστε οι αποκλειστικοί Μακεδόνες, τονίζει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι προκαλούσε την Ελλάδα με τις συνεχείς επικλήσεις στην αρχαία Μακεδονία και στον Μέγα Αλέξανδρο, καθώς και ότι μετέτρεψε το κέντρο των Σκοπίων σε «κιτς, αρχαιοπρεπές μαυσωλείο».

 

Μετά από τη βαθιά κρίση που πέρασε η ΠΓΔΜ επί της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία οξύνθηκε τους τελευταίους μήνες, πλέον η πολιτική κατάσταση φαίνεται να σταθεροποιείται και η χώρα σταδιακά να ανακάμπτει. Ένα από τα σημαντικότερα καθήκοντα που έχει να εκπληρώσει ο Ντιμιτρόφ είναι η επανέναρξη των συνομιλιών με την Αθήνα για το θέμα του ονόματος, σημειώνει η εφημερίδα.

«Η Αθήνα για χρόνια ένιωθε ότι η κυβέρνηση Γκρουέφσκι προκαλούσε, όταν ονόμασε το αεροδρόμιο των Σκοπίων Μέγας Αλέξανδρος και μετέτρεψε το κέντρο της πρωτεύουσας σε ένα κιτς, αρχαιοπρεπές μαυσωλείο. (…) To κέντρο των Σκοπίων μοιάζει στο μεταξύ με κάτι ανάμεσε σε πάρκο αναψυχής και σκηνικό για την ταινία Ο Αστερίξ και οι Έλληνες», γράφει η FAZ.

Ο Ν. Ντιμιτρόφ από την πλευρά του επικρίνει αυτή την κατασκευαστική αρχαιολατρία της κυβέρνησης Γκρουέφσκι. «Δεν χρειαζόμαστε εκατοντάδες μνημεία για να νιώσουμε περήφανοι σαν Μακεδόνες. Θέλουμε να ξεπεράσουμε τον κενό εθνικισμό, που στηρίζεται μόνο την ανέγερση μνημείων ή στην ονομασία δρόμων, σταδίων και αεροδρομίων ως Μέγας Αλέξανδρος», λέει ο Ντιμιτρόφ. Ο υπ. Εξωτερικών της ΠΔΓΜ δεν θέλησε ωστόσο να απαντήσει στην ερώτηση της FAZ εάν η νέα κυβέρνηση της χώρας προτίθεται να αποσύρει το όνομα «Μ. Αλέξανδρος» από το αεροδρόμιο Σκοπίων, όπως ζητά η Αθήνα. Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές από τα Σκόπια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν αποκλείουν να γίνει ένα τέτοιο βήμα μετά τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και ενδεχομένως να μετονομαστεί το αεροδρόμιο σε «Μητέρα Τερέζα», η οποία γεννήθηκε στα Σκόπια.

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε την διαπραγμάτευση»

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση Ζάεφ δείχνει έτοιμη να κάνει οτιδήποτε απαιτείται για να ξεπεραστεί ο σκεπτικισμός της Αθήνας. «Ο Γκρουέφσκι ήταν ένα πρόβλημα, γιατί ήθελε να προβάλει μια Μακεδονία προ 2000 ετών. (…) Έκανε τη χώρα αντιπαθή. Κι αυτό έπληξε πολύ τη διαπραγματευτική θέση της χώρας στο θέμα του ονόματος Η ΠΓΔΜ χρειάζεται φίλους και συμπάθειες για να επιτύχει μια σημαντική αλλαγή», συνοψίζει ο Ντιμιτρόφ. Τα πρώτα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης έχουν ήδη ληφθεί. Ήδη υπάρχει πρόθεση συνεργασίας μεταξύ των διπλωματικών ακαδημιών Σκοπίων και Αθήνας, η οποία προβλέπει ανταλλαγή νέων διπλωματών ώστε να αποκτήσουν εμπειρία στις δύο χώρες. «Ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα.», αναφέρει ο Ν. Ντιμιτρόφ. Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας δηλώνει ότι υπάρχει πρόθεση, από κοινού με τον έλληνα ομόλογό του, για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων στα ΗΕ. «Κι όπως έλεγε ο Τζον Φ. Κένεντυ: δεν πρέπει να φοβόμαστε την διαπραγμάτευση», λεει ο ίδιος. Για το λόγο αυτό επέλεξε το πρώτο επίσημο ταξίδι του στο εξωτερικό να είναι στην Αθήνα.

Θα έχει όμως τελικά περισσότερη επιτυχία στις διαπραγματεύσεις από ότι η προηγούμενη κυβέρνηση; Ο ίδιος δεν παίρνει σαφή θέση στη συνέντευξη αυτή ως προς αυτό καθαυτό το όνομα. Ο Νικολά Γκρουέφσκι θεωρούσε αδιαπραγμάτευτη την αφαίρεση της «Μακεδονίας» από την επίσημη ονομασία ή ακόμη και το Σύνταγμα της χώρας. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει και για τον Ντιμιτρόφ ο οποίος λέει χαρακτηριστικά: «Εμείς οι Μακεδόνες δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και αποφασίσαμε ποιοι είμαστε. Είμαστε Μακεδόνες ως συνέπεια μιας ιστορικής διαδικασίας, η οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμη.» Στη συνέχεια όμως λέει χαρακτηριστικά: «Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε οι αποκλειστικοί Μακεδόνες. Αισθάνομαι Μακεδόνας, αλλά δεν έχω τίποτα αντίθετο και με έναν Έλληνα από τη Θεσσαλονίκη που αισθάνεται το ίδιο Μακεδόνας, είτε με τη γεωγραφική είτε με την πολιτισμική σημασία».

naftemporiki.gr

]]>
mail@seleo.gr (Σ.Σ.) Πολιτική Thu, 21 Sep 2017 08:00:08 +0300
Oύτε κάρτα ούτε τσιπ. Αυτή είναι η νέα τεχνολογία που εφαρμόζεται στα ΑΤΜ http://www.seleo.gr/koinwnia/oikonomia/250962-oyte-karta-oyte-tsip-afti-einai-i-nea-texnologia-pou-efarmozetai-sta-atm http://www.seleo.gr/koinwnia/oikonomia/250962-oyte-karta-oyte-tsip-afti-einai-i-nea-texnologia-pou-efarmozetai-sta-atm Oύτε κάρτα ούτε τσιπ. Αυτή είναι η νέα τεχνολογία που εφαρμόζεται στα ΑΤΜ

Μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που θα γίνονται οι αναλήψεις χρημάτων έρχεται στην… Κίνα, όπου η τεχνολογία φαίνεται πως θα «λύσει» τα χέρια εκατομμύρια πολιτών.

 

Σε αρκετά καταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της Κίνας (ABC) στο Τζινάν δεν θα χρειάζονται πλέον κάρτες για την ανάληψη χρημάτων. Μία γρήγορη αναγνώριση του προσώπου θα αρκεί.

«Το πλέον θετικό της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου είναι ότι δεν θα χρειάζεται να έχεις πάνω σου κάρτες για μικροκαταθέσεις ή μικροαναλήψεις» λέει ο Σου Γιανρού, διευθυντής του καταστήματος της Αγροτικής στη Τζινάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαντόνγκ στην ανατολική Κίνα.

Εκτός από την Αγροτική και άλλες μεγάλες τράπεζες στην Κίνα έχουν εισάγει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στα αυτόματα ταμειακά μηχανήματα (ATM).

«Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιέσετε το κουμπί αναγνώρισης προσώπου, να σκανάρετε το πρόσωπο σας στην κάμερα, να εισάγεται τον αριθμό τηλεφώνου ή τον αριθμό ταυτότητά σας και στη συνέχεια, να πληκτρολογήσετε το ποσό της συναλλαγής και τον κωδικό πρόσβασης» εξηγεί ο Τζανγκ Μπαοτζίνγκ, διευθύνων σύμβουλος της Αγροτικής Τράπεζας.

Ο Τζανγκ εκτιμά ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να εξαλείψει τον κίνδυνο αντιγραφής των τραπεζικών καρτών και παράλληλα να μειώσει την πιθανότητα να κρατήσει το μηχάνημα την κάρτα.

Το προσωπικό του τεχνολογικού τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας υποστηρίζει ότι το σύστημα αναγνώρισης προσώπου είναι ασφαλές επειδή απαιτεί να εισάγεις τον αριθμό ταυτότητας ή τον αριθμό τηλεφώνου, καθώς και κωδικούς πρόσβασης. Επίσης οι φωτογραφίες των πελατών θα συγκρίνονται με εκείνες του δημόσιου συστήματος ασφαλείας. Επιπλέον οι υπέρυθρες κάμερες μειώνουν τον κίνδυνο παράνομων συναλλαγών.

Η Αγροτική Τράπεζα ( ABC) δεν είναι η πρώτη τράπεζα στην Κίνα που εισάγει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Το 2015 η China Merchants Bank ξεκίνησε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή στη νότια μητρόπολη Σεντζέν, ενώ το 2016 επέκτεινε την νέα υπηρεσία σε περίπου 1.000 ΑΤΜ σε 106 πόλεις. Ωστόσο η τεχνολογία αυτή έχει και την αρνητική της πλευρά, όπως το υψηλό κόστος συντήρησης και όχι μόνο.

«Πολλοί ηλικιωμένοι πολίτες ίσως δυσκολευτούν να εμπιστευτούν ή να συνηθίσουν αυτό το σύστημα ανάληψης χρημάτων» υποστηρίζει ο Γιάνγκ Γκαν από το Ινστιτούτο Έρευνας Smart City στην νοτιοδυτική επαρχία Γκουιτζόου. Εκτιμά όμως ότι είναι θέμα χρόνου η τεχνολογία αυτή να ενσωματωθεί στην κοινωνία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Beijing Normal University παρουσίασε τον Απρίλιο τα πρώτα δοκιμαστικά συστήματα αναγνώρισης προσώπου, και επέκτεινε την χρήση τους σε όλους τους κοιτώνες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί το 70% των φοιτητών, ενώ οι πρυτανικές αρχές έχουν ζητήσει επιπλέον μηχανήματα για τους νέους φοιτητές.

Στην Ελλάδα σήμερα το σύστημα ανάληψης χρημάτων γίνεται με κάρτα, ωστόσο, δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη εφαρμογή να έρθει στο μέλλον και στη χώρα μας.

]]>
mail@seleo.gr (Σ.Σ.) Οικονομία Thu, 21 Sep 2017 07:45:44 +0300
Πόσο θα μας κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης http://www.seleo.gr/koinwnia/oikonomia/250960-poso-tha-mas-kostisei-fetos-to-petrelaio-thermansis http://www.seleo.gr/koinwnia/oikonomia/250960-poso-tha-mas-kostisei-fetos-to-petrelaio-thermansis Πόσο θα μας κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Με το «κούρεμα» κατά 50% της ετήσιας δαπάνης για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης ξεκινάει η περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων.

Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στον επανασχεδιασμό του επιδόματος θέρμανσης, με τη θέσπιση πιο αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ή και με την επιβολή μειώσεων στο ύψος του επιδόματος ανά λίτρο αγοραζόμενου πετρελαίου θέρμανσης.

Οι αλλαγές που σχεδιάζονται θα έχουν ως αποτέλεσμα το επίδομα αυτό να το λαμβάνουν λιγότερα νοικοκυριά ή οι δικαιούχοι να λαμβάνουν μικρότερο επίδομα.

Η τιμή του πετρελαίου δεν αναμένεται να σημειώσει ιδιαίτερη άνοδο τον επόμενο χρόνο κάτι που προμηνύει ότι ο προϋπολογισμός για τις ελληνικές επιχειρήσεις, τη βιομηχανία, τα νοικοκυριά και τους οδηγούς θα είναι ο ίδιος.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης, παράγοντες της αγοράς σημειώνουν πως αναμένουν οι τιμές να κυμανθούν περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι (κυμάνθηκε γύρω στα 0,93 ευρώ το λίτρο). Προϋπόθεση βέβαια αποτελεί να περνούν οι όποιες μειώσεις στους καταναλωτές και να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας αντίστοιχα με αυτά που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν.

Η περικοπή του επιδόματος, που γίνεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά, θα ισχύσει την νέα χειμερινή σεζόν (15 Οκτωβρίου 2017 – 30 Απριλίου 2018). Η πρώτη δόση του «κουτσουρεμένου» επιδόματος θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Τότε κάποια νοικοκυριά θα διαπιστώσουν ότι θα χάσουν τελείως το επίδομα ενώ για άλλους το επίδομα θα είναι πολύ μικρότερο.

Για τη χορήγηση του επιδόματος τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια θα είναι μειωμένα σε σχέση με τα περυσινά, τα οποία είχαν διαμορφωθεί στα ακόλουθα επίπεδα:

- Άγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.

- Έγγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

fpress.gr

]]>
mail@seleo.gr (Σ.Σ.) Οικονομία Thu, 21 Sep 2017 07:15:47 +0300
Πως μπορεί να γίνει κάποιος αστροναύτης και πόσα χρήματα θα παίρνει http://www.seleo.gr/koinwnia/250888-pos-borei-na-ginei-kapoios-astronaytis-kai-posa-xrimata-tha-pairnei http://www.seleo.gr/koinwnia/250888-pos-borei-na-ginei-kapoios-astronaytis-kai-posa-xrimata-tha-pairnei Πως μπορεί να γίνει κάποιος αστροναύτης και πόσα χρήματα θα παίρνει

Η αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία σκοπεύει να μας εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο στο μέλλον με τις καινοτομίες και τα επιτεύγματά της στο Διάστημα, οπότε είναι εύλογο να χρειάζεται επιπλέον κόσμο να απασχολήσει. Η ίδια αναζητά συχνά αστροναύτες για να ενταχθούν στο δυναμικό της, με τις αιτήσεις που φτάνουν εκεί να... χτυπάνε κόκκινο σε αριθμό. Ποιες είναι όμως οι προϋποθέσεις για αυτή τη θέση; Ποια η εκπαίδευση και ποιος ο μισθός;

 

 

Η NASA ορίζει πως οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου σε τομέα επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής ή μαθηματικών. Απαιτείται επίσης μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ή επαγγελματική πείρα. Όσον αφορά στις φυσικές απαιτήσεις, οι αιτούντες πρέπει να έχουν καλή όραση, ύψος από 1,57 μέχρι 1,91 και καλή αρτηριακή πίεση. Και το βασικότερο, να περάσουν μια δύσκολη δοκιμασία αντοχής και να εντυπωσιάσουν την ομάδα της NASA κατά τη διάρκεια μιας σειράς συνεντεύξεων. Όσοι τελικά γίνουν δεκτοί εισέρχονται σε μια διετή περίοδο «εκπαίδευσης και αξιολόγησης». Μαθαίνουν δεξιότητες που μπορεί να τους φανούν χρήσιμες αν τελικά επιλεγούν σε πραγματική αποστολή.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται κολύμπι σε πισίνα φορώντας διαστημική στολή, μαθήματα καταδύσεων, ενώ πρέπει να μάθουν και μερικά Ρωσικά, διότι πρέπει να είναι σε θέση να μπορούν να μιλούν με τους κοσμοναύτες στο διαστημικό σταθμό. Κανείς αστροναύτης δεν είναι πλούσιος. Η NASA αναφέρει πως οι ετήσιοι μισθοί για τους υποψήφιους αστροναύτες – που μόλις ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους – κυμαίνονται από 66.000 έως 144.000 δολάρια ετησίως.

perierga.gr

]]>
mail@seleo.gr (Σ.Σ.) Κοινωνία Thu, 21 Sep 2017 01:15:46 +0300
''Φούσκα το bitcoin'' δηλώνει δισεκατομμυριούχος επενδυτής http://www.seleo.gr/koinwnia/oikonomia/250879-foyska-to-bitcoin-dilonei-disekatommyrioyxos-ependytis http://www.seleo.gr/koinwnia/oikonomia/250879-foyska-to-bitcoin-dilonei-disekatommyrioyxos-ependytis ''Φούσκα το bitcoin'' δηλώνει δισεκατομμυριούχος επενδυτής

Ο ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο δηλώνει ότι τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin πληρούν τα κριτήρια της εταιρείας του για τον ορισμό της φούσκας στην αγορά.

 

Το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να ξοδευτούν πολύ εύκολα και δεν αποτελούν πολύ καλό "μέσω αποθήκευσης του πλούτου" σε σύγκριση με τον χρυσό για παράδειγμα, λόγω της μεγάλης μεταβλητότητας, δήλωσε ο Ray Dalio της Bridgewater Associates στο CNBC. 

"Είναι μια πολύ κερδοσκοπική αγορά, το bitcoin είναι φούσκα", πρόσθεσε.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής σημείωσε εξάλλου ότι η δραστηριότητα στα κρυπτονομίσματα προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπους που απλά θεωρούν ότι μπορούν να τα πουλήσουν σε υψηλότερες τιμές, "άρα είναι φούσκα".

Το bitcoin σημείωσε ιστορικό υψηλό στις αρχές του μήνα στα 4.950 δολ. για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα 3.982,13 δολ. σύμφωνα με την ιστοσελίδα Coindesk.com. Από την αρχή του έτους, το νόμισμα σημειώνει άνοδο 311%. Συγκριτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει περίπου 13% μέχρι σήμερα το 2017, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται σε ποσοστό 12% το ίδιο διάστημα.

capital.gr

]]>
mail@seleo.gr (Σ.Σ.) Οικονομία Wed, 20 Sep 2017 21:45:00 +0300
Τι σκέφτηκε ο άνθρωπος για να πουλήσει...τσάντες (ΕΙΚΟΝΕΣ) http://www.seleo.gr/koinwnia/250887-ti-skeftike-o-anthropos-gia-na-poulisei-tsantes-eikones http://www.seleo.gr/koinwnia/250887-ti-skeftike-o-anthropos-gia-na-poulisei-tsantes-eikones Τι σκέφτηκε ο άνθρωπος για να πουλήσει...τσάντες (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Η αλήθεια είναι πως δεν είναι λίγες οι γυναίκες που θέλουν να έχει κοιλίτσα ο άνδρας. Αυτός ο τύπος δεν ξέρουμε αν εμπνεύστηκε από κάποια ερωτική απογοήτευση, ωστόσο ήθελε να τα έχει όλα. Δηλαδή να έχει γυμνασμένο σώμα, να τρέφεται σωστά, αλλά να έχει και κοιλιά. 
 
Έτσι, σχεδίασε τσάντες-μπυροκοιλιές και πλέον μπορεί να έχει και τα δύο.  
 
Βγαίνουν σε έξι διαφορετικά τσαντάκια μάλιστα! Τρομερά πράγματα...
 

gazzetta.gr

]]>
mail@seleo.gr (Σ.Σ.) Κοινωνία Wed, 20 Sep 2017 21:00:22 +0300
Τουρίστρια πήρε ενθύμιο ...πέτρα από αρχαιολογικό χώρο της Λάρισας http://www.seleo.gr/koinwnia/250884-touristria-pire-enthymio-petra-apo-arxaiologiko-xoro-tis-larisas http://www.seleo.gr/koinwnia/250884-touristria-pire-enthymio-petra-apo-arxaiologiko-xoro-tis-larisas Τουρίστρια πήρε ενθύμιο ...πέτρα από αρχαιολογικό χώρο της Λάρισας

Μία απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε την Τρίτη στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας, όταν τουρίστρια θεώρησε ...λογικό να πάρει φεύγοντας από την επίσκεψή της για ενθύμιο, μία πέτρα από το μνημείο.

 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η τουρίστρια εκμεταλλευόμενη την έλλειψη αποτελεσματικής φύλαξης, θεώρησε ότι θα μπορούσε να πάρει φεύγοντας μία από τις πέτρες που υπάρχουν σε κάσες από τη μέσα πλευρά της περίφραξης.

Την τουρίστρια αντιλήφθηκε ένας επισκέπτης, ο οποίος έτρεξε να την προλάβει, πριν απομακρυνθεί με το αρχαίο εύρημα.

Αφού της εξήγησε ότι οι πέτρες δεν είναι για προσωπική χρήση και ούτε αποτελούν σουβενίρ, ο άνδρας επέστρεψε την πέτρα στο σημείο από όπου αφαιρέθηκε.

Πηγή: paidis.com

 
]]>
mail@seleo.gr (Σ.Σ.) Κοινωνία Wed, 20 Sep 2017 20:00:17 +0300
"Θερμό" επεισόδιο στο Αιγαίο: Η τουρκική ακτοφυλακή παρεμπόδισε πλωτό του Λιμενικού – Έφτασαν κοντά στο λιμάνι της Μυτιλήνης http://www.seleo.gr/koinwnia/250942-thermo-epeisodio-sto-aigaio-i-tourkiki-aktofylaki-parempodise-ploto-tou-limenikoy-eftasan-konta-sto-limani-tis-mytilinis http://www.seleo.gr/koinwnia/250942-thermo-epeisodio-sto-aigaio-i-tourkiki-aktofylaki-parempodise-ploto-tou-limenikoy-eftasan-konta-sto-limani-tis-mytilinis

Επεισόδιο εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μυτιλήνης, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα Lesvos News. 

 

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα, όταν το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος βγήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να βοηθήσουν μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος.

Αφού οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος επιβίβασαν στο πλωτό όλους τους μετανάστες, έδεσαν το φουσκωτό σκάφος και άρχισαν να το ρυμουλκούν προς το Λιμάνι της Μυτιλήνης.

Όπως αναφέρει το Lesvos News, την ώρα εκείνη εμφανίστηκαν δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, τα οποία μπήκαν στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο και άρχισαν να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα όλοι οι επιβαίνοντες.

Οι άνδρες του Λιμενικού έδειξαν απόλυτη ψυχραιμία και ενημέρωσαν αμέσως την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, συνεχίζοντας παράλληλα την πορεία τους προς το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Τα σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής συνέχισαν να παρενοχλούν το Ελληνικό σκάφος, φθάνοντας μέχρι και έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Πηγή: Lesvos News

 

]]>
kodinio@yahoo.gr (admin1) Κοινωνία Wed, 20 Sep 2017 18:45:32 +0300
Σοβαρός, μαυρισμένος και με βλέμμα να ατενίζει. Η νέα φωτογραφία του Α. Τσίπρα στο facebook (ΦΩΤΟ) http://www.seleo.gr/koinwnia/parapolitika/250881-sovaros-mavrismenos-kai-me-vlemma-na-atenizei-i-nea-fotografia-tou-a-tsipra-sto-facebook-foto http://www.seleo.gr/koinwnia/parapolitika/250881-sovaros-mavrismenos-kai-me-vlemma-na-atenizei-i-nea-fotografia-tou-a-tsipra-sto-facebook-foto Σοβαρός, μαυρισμένος και με βλέμμα να ατενίζει. Η νέα φωτογραφία του Α. Τσίπρα στο facebook (ΦΩΤΟ)

Έκανε τη διαφορά η ομάδα διαχείρισης της σελίδας στο facebook του πρωθυπουργού. Η νέα φωτογραφία δείχνει τον πρωθυπουργό σοβαρό, να κοιτάει μακριά… και μαυρισμένο ενώ κάποιοι σχολίασαν ότι αυτή η πόζα είναι παρόμοια με του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι.

Στα σχόλια ο γυναικείος πληθυσμός εκφράζει την αγάπη του με καρδούλες και όμορφα λόγια. Βεβαίως, υπάρχουν και αυτοί που “καυτηριάζουν” τη νέα φωτο. Άλλοι πάλι γράφουν στα σχόλια να παρατήσει το αξίωμα του πρωθυπουργού και να ασχοληθεί με το μόντελινγκ!

tsipras

Δείτε το προφίλ και όσα γράφουν

www.aftodioikisi.gr

]]>
mail@seleo.gr (Σ.Σ.) Παραπολιτικά Wed, 20 Sep 2017 18:00:15 +0300
e-Learning: Πτυχίο Αγγλικών σε 3 μήνες και πρόγραμμα Επαγγελματικών Αγγλικών http://www.seleo.gr/koinwnia/250926-e-learning-ptyxio-agglikon-se-3-mines-kai-programma-epaggelmatikon-agglikon http://www.seleo.gr/koinwnia/250926-e-learning-ptyxio-agglikon-se-3-mines-kai-programma-epaggelmatikon-agglikon e-Learning: Πτυχίο Αγγλικών σε 3 μήνες και πρόγραμμα Επαγγελματικών Αγγλικών

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα προγράμματα Γλωσσομάθειας Αγγλικών του πτυχίου ΤΙΕ καθώς και του προγράμματος κατάρτισης Επαγγελματικών Αγγλικών μέσω e-Learning από το σπίτι.  Εξειδικευμένοι καθηγητές με προϋπηρεσία στη Μεγάλη Βρετανία συνδέουν την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.

 

Πτυχίο Αγγλικών αναγνωρισμένο από το Δημόσιο & τον ΑΣΕΠ σε 3 μήνες

Λάβετε τη βασικότερη προϋπόθεση Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων, ένα Πτυχίο Αγγλικών, αναγνωρισμένο από το Δημόσιο και τον ΑΣΕΠ σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε μέσω e-Learning - Δυνατότητα Σύγχρονης και Ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Το εκπαιδευτικό πακέτο περιλαμβάνει:

✓Μαθήματαμε Πιστοποιημένους Καθηγητές και Εξεταστέςτου Πτυχίου ΤΙΕ
✓Βιβλίο
✓Εκπαιδευτικό Υλικό και Σημειώσεις
✓Πρόσβαση σε Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα με επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό
✓Εξέταστρα
✓Δίδακτρα
✓Τεστ Προσομοίωσης Εξετάσεων
✓ Εξέταση Επιπέδου Γλωσσομάθειας σε κάθε συμμετέχοντα από επαγγελματίες καθηγητές

✓Ταχύρρυθμα Μαθήματα διάρκειας 51 διδακτικώνωρών

✓Δυνατότηταδωρεάνεπανεξέτασης

Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Έναρξη μαθημάτων Δευτέρα 9/10.

Ώρες μαθημάτων 20:00-21:30 Δευτέρα και Τετάρτη. Διάρκεια 3 Μήνες.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Συμμετοχή στο Πρόγραμμα σε προσφορά γνωριμίας:

Για ανέργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους, φοιτητές, μαθητές, ΑΜΕΑ η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 280€ με την καταβολή του ποσού να γίνεται σε 2 δόσεις:
140€ κατά την εγγραφή και
140€ πριν τις εξετάσεις

Για Δημόσιους & Ιδιωτικούς Υπαλλήλους, Αγρότες και Αυτοαπασχολούμενους η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 330€ με την καταβολή του ποσού να γίνεται σε 3 δόσεις:
100€ κατά την εγγραφή
100€ στο 50% του προγράμματος και
130€ πριν τις εξετάσεις

O υποψήφιος λαμβάνει πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το Δημόσιο και τον ΑΣΕΠ, που καταγράφει την απόδοση στις εξετάσεις, βάσει της παραπάνω κλίμακας. Δεν αφορά επιτυχία ή αποτυχία σε ένα επίπεδο, αλλά απονομή επιπέδου βάσει απόδοσης.

http://akadimoskek.gr/anglika-tachirithma-enilikon/

 

Πρόγραμμα κατάρτισης Επαγγελματικών Αγγλικών

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ακάδημος πρωτοπορεί, με ένα στοχευμένο πρόγραμμα μαθημάτων Αγγλικών για επαγγελματική χρήση.

Επίσης, με το πέρας των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα έχουν δημιουργήσει το προσωπικότουςηλεκτρονικό χαρτοφυλάκιο (e-portfolio) στα Αγγλικά, με αρχεία όπως:

Παρουσιάσεις της ειδικότητας τους σε προϊόντα και υπηρεσίες, Επαγγελματικά έγγραφα, Επαγγελματικά emails, Συστατικές επιστολές, Αναφορές για Εισαγωγές / Εξαγωγές, Βιογραφικό Σημείωμα κ.α.

Περιεχόμενα προγράμματος

 1. Σύνταξη Βιογραφικού σημειώματος, συστατικών επιστολών και businessletters
 2. Εργασιακό περιβάλλον
 3. Εισαγωγές / Εξαγωγές
 4. Παρουσιάσεις & Συναντήσεις
 5. Βασικές αρχές Marketing
 6. Πωλήσεις & Διαφήμιση
 7. Δεξιότητες Διαπραγμάτευσης
 8. Διαπολιτισμική Επικοινωνία
 9. Δεξιότητες Τηλεφώνου, Συνεντεύξεων και Παρουσιάσεων
 10. Ηγεσία & Δεξιότητες ανθρώπων
 11. Οικονομικές πρακτικές (FinancialTerms)

Ώρες μαθημάτων

Τρίτη - Πέμπτη

7.30μμ -9.00 μμ

Διάρκεια 3 μήνες

Σε όσους ολοκληρώσουν το πρόγραμμα παρέχεται Βεβαίωση Κατάρτισης από φορέα αδειοδοτημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας – ΕΟΠΠΕΠ Αρ. Αδείας: Κε.Δι.Βι.Μ.2 2000497- Κέντρο Ξένων Γλωσσών 2308076

Συμμετοχή στο Πρόγραμμα ανέρχεται στα 380€ και η με την καταβολή του ποσού να γίνεται σε 2 δόσεις:

190€ κατά την εγγραφή και

190€ στο 50% του προγράμματος

http://akadimoskek.gr/epangelmatika-anglika/

e-Learning Ψηφιακές Τάξεις:

Μάθετε περισσότερα http://akadimoskek.gr/psifiakes-taxeis-spoudazo-kai-apo-spiti/

 akadimos

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2331120342
ΚΕΚ Ακάδημος Εδέσσης 17, Βέροια

Κάνοντας like στη σελίδα μείνετε ενημερωμένοι για περισσότερα προγράμματα και σεμινάρια.

https://www.facebook.com/akadimoskek/

]]>
teo_iliou@hotmail.com (Θεολόγο Ηλιού ) Κοινωνία Wed, 20 Sep 2017 17:30:15 +0300