Menu
RSS

Ουρές για ένα μπέργκερ στη Θεσσαλονίκη. Η... «αμερικανιά» που επανέκαμψε δυναμικά (ΦΩΤΟ)

Ξεχάστε τις πίτσες, τα σουβλάκια και τις ταβέρνες. Οι Θεσσαλονικείς κάνουν στροφή στην αμερικάνικη κουζίνα και στήνονται στην ουρά  για ένα λαχταριστό μπέργκερ!

 

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φωτεινάκη

τα καταστήματα που πωλούν αποκλειστικά ή κυρίως μπέργκερ, ξεφυτρώνουν σαν ''μανιτάρια''  στο κέντρο της πόλης αλλα και σε αάλλες περιοχές ενώ υπάρχουν και κάποια, (ελάχιστα είναι η αλήθεια), που άνοιξαν πριν από χρόνια, άντεξαν και τώρα θεωρούνται "ναοί" αυτής της ...Αμερικανιάς

burgeradika 01

Αμερικάνικο στυλ, διακόσμηση που θυμίζει σαλούν, έντονη η παρουσία του ξύλου και του σίδερου. Τα μπεργκεράδικα με το ιδιαίτερο στυλ και τις υπέροχες γεύσεις που προσφέρουν έχουν ανεβάσει το επίπεδο του street food της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας γρήγορο φαγητό σε καλή τιμή και με καλή ποιότητα υλικών. Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο είδος φαγητού επιχειρεί να κατακτήσει τους Θεσσαλονικείς, καθώς ακόμα και στην μακρινή δεκαετία του 90 είχαν ανοίξει τέτοια καταστήματα χωρίς όμως να καταφέρουν να καθιερωθούν και να επιβιώσουν για χρόνια. Οι διατροφικές συνήθειες ωστόσο αλλάζουν και φαίνεται όμως πως και  για το μπέργκερ ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και επανακάμπτει με περισσότερους λάτρεις από ποτέ στην πόλη μας 

Το μπεργκεράδικο που έκανε την αρχή

Το μπεργκεράδικο που έκανε την αρχή και μετά από το οποίο άνοιξαν όλα τα υπόλοιπα βρίσκεται στην συμβολή της Οδού Βενιζέλου με Καλαποθάκη και μετράει 1,5 χρόνο ζωής. Η Αλίνα, υπεύθυνη του καταστήματος από την πρώτη μέρα που άνοιξε μας μιλάει για την αγάπη του κόσμου για τα μπέργκερ αλλά και ποια είναι αυτά που ξεχώρισαν οι Θεσσαλονικείς.

burgeradika 01

"Ο κόσμος κουράστηκε με τα ίδια και τα ίδια, ήθελε να γνωρίσει κάτι καινούριο. Εμείς ανοίξαμε πρώτοι και από εκείνη τη μέρα βλέπουμε την πελατεία να αυξάνεται καθημερινά. Έρχονται νέοι αλλά και οικογένειες καθώς σε όλους αρέσει το φαγητό και εκτιμούν την ποιότητα των υλικών. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι φρέσκα. Τα μπέργκερ που ξεχώρισε ο κόσμος είναι το Tower Burger, το Cheese Bacon και φυσικά το μπέργκερ με το βουβαλίσιο μπιφτέκι που προμηθευόμαστε από τις Σέρρες".

burgeradika 01

burgeradika 01

Ουρές για ένα μπέργκερ στην Παύλου Μελά

Το κατάστημα "Brothers in Law" ξεκίνησε την πορεία του το 2008 σαν εστιατόριο, ωστόσο πριν λίγο καιρό μεταφέρθηκε στην οδό Παύλου Μελά και εξειδικεύτηκε στα μπέργκερ.

burgeradika 01

Αυτό το γεγονός εκτιμήθηκε και με το παραπάνω από τους Θεσσαλονικείς που το προτιμούν, ενώ τα Σαββατοκύριακα ενδέχεται να δείτε ακόμα και ουρές έξω απο το κατάστημα για ένα μπέργκερ! 

burgeradika 01

Με έντονες επιρροές από τη Νεϋορκέζικη σκηνή και με ανοιχτή κουζίνα για τους δύσπιστους, το νέο μενού απαρτίζεται από ζουμερά και πεντανόστιμα burgers και κρέατα, μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες και πατάτες τηγανητές, hot dogs αλλά και wraps που φτιάχνονται και ψήνονται εκείνη την στιγμή.

burgeradika 01

Η νεότερη προσθήκη στα μπεργκεράδικα που έχει ξετρελάνει τους Θεσσαλονικείς

Το νεότερο ηλικιακά κατάστημα, που μετράει μόλις τέσσερις μήνες ζωής είναι το γνωστό στους περισσότερους "Foodporn". Βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην οδό Προξένου Κορομηλά και ήδη έχει αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές.

burgeradika 01

Η Μαριλένα Γκέρου, μία εκ των ιδιοκτητών του καταστήματος μίλησε στο seleo για την φρενίτιδα των Θεσσαλονικιών με τα μπέργκερ. "Είναι το νέο ρεύμα στο φαγητό της πόλης. Ο κόσμος ψάχνει κάτι ποιοτικό και μαγειρευτό. Επίσης, βοηθάει και το γεγονός πως οι τιμές είναι οικονομικές. Ο πελάτης μπορεί να φάει δίνοντας από 5,5 έως 8 ευρώ και να χορτάσει".

burgeradika 01

Σύμφωνα με τη Μαριλένα, αυτό που κέρδισε το κοινό και το έκανε να αγαπήσει το "Foodporn" είναι η εξεζητημένη ποιότητα των κρεάτων και των υπόλοιπων υλικών. "Η ποιότητα μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τα υπόλοιπα μαγαζιά, γεγονός που φαίνεται και από την προτίμηση του κόσμου. Το Σάββατο το μεσημέρι ο κόσμος είναι τόσος που μπορεί να χρειαστεί κάποιες παρέες να περιμένουν μέχρι και 20 λεπτά". 

burgeradika 01

 

επιστροφή στην κορυφή
  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next