Βόρεια Ελλάδα - seleo - seleo http://www.seleo.gr Fri, 24 Nov 2017 13:23:58 +0200 seleo.gr el-gr Διακινητής εγκατέλειψε αυτοκίνητο με αλλοδαπούς στις Σέρρες για να αποφύγει τους αστυνομικούς http://www.seleo.gr/voreia-ellada/255918-diakinitis-egkateleipse-aftokinito-me-allodapoys-stis-serres-gia-na-apofygei-tous-astynomikoys http://www.seleo.gr/voreia-ellada/255918-diakinitis-egkateleipse-aftokinito-me-allodapoys-stis-serres-gia-na-apofygei-tous-astynomikoys Διακινητής εγκατέλειψε αυτοκίνητο με αλλοδαπούς στις Σέρρες για να αποφύγει τους αστυνομικούς

Μετέφερε 6 αλλοδαπούς που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα με όχημα που εγκατέλειψε αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.

 

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, συνελήφθη χθες στις Σέρρες, ύστερα από συντονισμένες έρευνες, ένας 41χρονος υπήκοος Αρμενίας, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, την 20-11-2017 το πρωί σε περιοχή των Σερρών, εντοπίσθηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 41χρονος και σε σήμα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου, αρχικά ανέπτυξε ταχύτητα και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή.

Όπως διαπιστώθηκε, εντός του αυτοκινήτου μετέφερε 6 υπηκόους Πακιστάν, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα την 18-11-2017 μέσω της ελληνοτουρκικής μεθορίου και παρελήφθησαν από τον 41χρονο, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας.

Ύστερα από έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 41χρονου, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Σερρών και παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Σερρών,  για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και απείθεια.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

]]>
teo_iliou@hotmail.com (Θεολόγο Ηλιού ) Βόρεια Ελλάδα Fri, 24 Nov 2017 12:45:12 +0200
Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Η 47χρονη που αυτοπυρπολήθηκε και τα «εξαφανισμένα» 440.000 ευρώ http://www.seleo.gr/voreia-ellada/255909-nosokomeio-aleksandroypolis-i-47xroni-pou-aftopyrpolithike-kai-ta-eksafanismena-440-000-evro http://www.seleo.gr/voreia-ellada/255909-nosokomeio-aleksandroypolis-i-47xroni-pou-aftopyrpolithike-kai-ta-eksafanismena-440-000-evro Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Η 47χρονη που αυτοπυρπολήθηκε και τα «εξαφανισμένα» 440.000 ευρώ

Μία 47χρονη γυναίκα, επί 20 και πλέον έτη ταμίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η οποία έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή της: αυτοπυρπολήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016.

Ένας υπάλληλος του ΟΣΕ που, στο πλαίσιο της εξυγίανσης του Οργανισμού, μετατάχθηκε στο ΕΣΥ και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο διοικητικό-οικονομικό τμήμα και τοποθετήθηκε στο ταμείο βοηθός της 47χρονης. Πέντε στελέχη του νοσοκομείου, σε θέσεις κλειδιά στην Οικονομική και τη Διοικητική Υπηρεσία, που επί τουλάχιστον τρία χρόνια «ασκούσαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους ως προς τον έλεγχο του ταμείου». Πλήθος λογιστικών κινήσεων «για να καλυφθούν προσωρινά λογαριασμοί από τους οποίους έλειπαν χρήματα δημιουργώντας ελλείμματα σε άλλους λογαριασμούς». Μία «μαύρη τρύπα» συνολικού ποσού 441.666,80 ευρώ για το διάστημα 2013-2015, με επίκεντρο το ταμείο του νοσοκομείου.

Πρόκειται για τα κομμάτια ενός σκοτεινού παζλ, μιας πρωτοφανούς για το ΕΣΥ υπόθεσης υπεξαίρεσης με εκφάνσεις ανεξερεύνητες ακόμη όπως η αυτοκτονία της ταμία, που ανασυνθέτουν με κάθε κρίσιμη λεπτομέρεια οι Ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) σε πολυσέλιδο πόρισμά τους, το οποίο παρουσιάζει σήμερα το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». 

 


Το πόρισμα των ελεγκτών για το ταμειακό έλλειμμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ολοκληρώθηκε πριν από δύο μήνες και βρίσκεται πλέον στη Δικαιοσύνη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Το κυρίαρχο πρόσωπο στην υπεξαίρεση -όπως χαρακτηρίζεται από τους Επιθεωρητές η ταμίας - είναι η νεκρή γυναίκα, και στο κάδρο των πειθαρχικών - κι ενδεχομένως και των ποινικών-  ευθυνών βρίσκονται ο έτερος ταμίας και οι πέντε ανώτεροί του στις Οικονομικές-Διοικητικές υπηρεσίες, ελεγκτέοι για πλημμελή άσκηση καθηκόντων. Ο διοικητής «φέρει την ευθύνη που του αναλογεί για όσα συνέβησαν στην ταμειακή διαχείριση του νοσοκομείου, ως έχων τη γενική ευθύνη λειτουργίας του νοσοκομείου».

Στο… βάθος του κάδρου αχνοφαίνονται, όμως, όλοι οι «ανευθυνο-υπεύθυνοι» των εσωτερικών και εξωτερικών ελεγκτικών μηχανισμών του συστήματος δημόσιας υγείας. Ενδεικτικά, αναφέρεται πως σύμφωνα με το πόρισμα, το νοσοκομείο από το 2013 μέχρι και σήμερα υπέγραφε ετήσια σύμβαση με εσωτερικό ελεγκτή ο οποίος είχε ως αντικείμενο τον μηνιαίο έλεγχο εφαρμογής του διπλογραφικού συστήματος Γενικής Λογιστικής, Δημοσίου Λογιστικού, Αναλυτικής Λογιστικής, μηνιαία εποπτεία του οριστικού κλεισίματος των ισοζυγίων, διαδικασίες ελέγχου για τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις. Ωστόσο, «ο εσωτερικός ελεγκτής στις εκθέσεις πεπραγμένων δεν ανέφερε προς τη Διοίκηση καμία απολύτως παρατυπία». Στο ίδιο πνεύμα και περιεχόμενο κινούνται όλα τα έγγραφα των Ορκωτών λογιστών που επίσης «έκλεισαν» τα οικονομικά έτη 2013 και 2014. Επιπλέον, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ελέγχθηκε από κλιμάκιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους – Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων υπό την εποπτεία του υπουργείου υγείας το 2014. Στην έκθεσή του, μάλιστα, δεν γίνεται καμία αναφορά για ταμειακή κακοδιαχείριση, επισημαίνεται στο πόρισμα του ΣΕΥΥΠ.


Η αρχή του τέλους για το «ριφιφί» του ταμείου

Στις 12 Φεβρουαρίου 2016 η Διοικητική Διευθύντρια του νοσοκομείου αναθέτει στην Προϊσταμένη Οικονομικού και στον αναπληρωτή υποδιευθυντή Οικονομικής Υπηρεσίας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με θέμα τον έλεγχο της ταμειακής διαχείρισης έτους 2015. Την ίδια ημέρα, με απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου, η ταμίας (περιγράφεται στο πόρισμα ως μια εργαζόμενη που έχαιρε μεγάλης εκτίμησης αλλά και εμπιστοσύνης από όλο το νοσηλευτικό ίδρυμα) μετακινείται από το Οικονομικό τμήμα και το ταμείο στο τμήμα Κίνησης Ασθενών. 

Καλείται δε από τους προϊσταμένους της να συνεργαστεί  για να «κλείσουν» το οικονομικό έτος 2015, μια εργασία που θα γινόταν το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 στο νοσοκομείο. Η 47χρονη δεν πήγε στο νοσοκομείο. Οι συνάδελφοί της έλαβαν σιβυλλικό μήνυμα στα κινητά τους: «κάντε το να φαίνεται σωστό, γυρισμός για μένα δεν υπάρχει». Λίγο αργότερα όπως προκύπτει από την ανασύνθεση των κομματιών του παζλ, η γυναίκα αυτοκτόνησε.Όπως έγραφε τότε το protothema.gr, η 47χρονη αυτοπυρπολήθηκε με οινόπνευμα λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της και ενώ είχε αφήσει στο αυτοκίνητο του συζύγου της ένα σημείωμα με το οποίο τον ενημέρωνε για την απόφασή της αυτή και τον καλούσε να μην πιστέψει τίποτα από όσα της καταλογίζουν (χωρίς τότε να διευκρινίζει τι ακριβώς).

Η υπόθεση μόλις είχε αρχίσει να ξετυλίγεται, με αυτό τον δραματικό τρόπο. Τον Μάιο του ίδιου έτους ολοκληρώνεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από τον διευθυντή της Διοικητικής Υπηρεσίας κι ενώ είχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Οικονομικού του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και από την οποία προέκυψαν σαφείς ενδείξεις για τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων. Λόγω της βαρύτητας της υπόθεσης ενημερώνεται το ΣΕΥΥΠ και ο επικεφαλής κ. Σταύρος Ευαγγελάτος δίνει αμέσως εντολή για περαιτέρω έλεγχο. Το πόρισμα ολοκληρώνεται έπειτα από ενδελεχή έρευνα τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Διαπιστώνεται ταμειακό έλλειμμα για τα έτη 2014-2016, συνολικού ποσού 441.666,80 ευρώ. Μάλιστα, οι Επιθεωρητές καλούν εν κατακλείδι με τις προτάσεις τους, το Νομικό Πρόσωπο του νοσοκομείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να διεκδικήσει την επιστροφή των υπεξαιρεθέντων χρημάτων.


Το «άδειασμα» των ταμείων

«Το έλλειμμα προήλθε από υπεξαίρεση η οποία συντελέστηκε από υπαλλήλους που υπηρετούσαν στο ταμείο του νοσοκομείου. Κυρίαρχο πρόσωπο στην υπεξαίρεση και φυσικός αυτουργός φέρεται να είναι η ταμίας, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και από τα παραστατικά στοιχεία που προσκομίστηκαν όπως εξοφλημένες επιταγές, παραποιημένες καταστάσεις εξόφλησης προμηθευτών, παραποιημένα Γραμμάτια Είσπραξης κλπ» αναφέρουν οι Επιθεωρητές στο πόρισμά τους. Και συνεχίζουν, επιχειρώντας να εξηγήσουν το πώς συντελέστηκε η υπεξαίρεση: «Η ταμίας εκμεταλλευόμενη τις γνώσεις της, την εμπειρία της, την έλλειψη ελέγχου από τους προϊσταμένους της και την έλλειψη λογιστικής υποστήριξης από εξωτερικό συνεργάτη από τον Σεπτέμβριο του 2013, προέβη σε μια σειρά παράνομων ενεργειών προκειμένου να οικειοποιηθεί χρήματα του νοσοκομείου».

«Η υπεξαίρεση ξεκίνησε από τις εισπράξεις μετρητών του νοσοκομείου για την ολοήμερη λειτουργία (σσ απογευματινά ιατρεία) και επεκτάθηκε σε άλλες πηγές εσόδων μετρητώβ χρημάτων του νοσοκομείου, όπως ο ξενώνας «Σταύρος Νιάρχος», τα νοσήλια ιδιωτών κα. Στη συνέχεια ακολούθησε υπεξαίρεση τραπεζικών επιταγών που είχαν εκδοθεί για εξόφληση προμηθευτών. Όταν το έλλειμμα είχε μεγαλώσει πολύ και δεν μπορούσε να καλυφθεί, άρχισε να παραποιεί καταστάσεις πληρωμής προμηθευτών» περιγράφεται στο πόρισμα του ΣΕΥΥΠ.

Η υπεξαίρεση το έτος 2013 γινόταν κυρίως από τα μετρητά που εισέπραττε το νοσοκομείο μέσω των απογευματινών ιατρείων. Το ταμείο εισέπραττε τα χρήματα που παρέδιδε ο εκάστοτε υπεύθυνος διαχείρισης των ιατρείων, όμως δεν εξέδιδε γραμμάτιο είσπραξης και δεν τα κατέθετε στην Τράπεζα την ίδια ή την επόμενη ημέρα. Η ταμίας υπεξαιρούσε τα χρήματα και επειδή είχε αδυναμία να τα καλύψει έγκαιρα τα κατέθετε στη συνεργαζόμενη τράπεζα με καθυστέρηση από τις εισπράξεις των επόμενων ημερών, από λίγες ημέρες έως έναν μήνα. Το 2013 η υπεξαίρεση ανήλθε σε 98.999,35 ευρώ.

Και το 2014 τα έσοδα από τα απογευματινά ιατρεία αποτελούν την κύρια πηγή υπεξαίρεσης των εισπράξεων του νοσοκομείου. Διαφοροποιείται όμως η τακτική. Δεν εκδίδονται πλέον μεταχρονολογημένα γραμμάτια είσπραξης. Εκ των υστέρων, στις 16-2-2015, γίνεται μαζική παραποίηση γραμματίων είσπραξης που είχαν εκδοθεί το 2014 και συμπεριλαμβάνονται εισπράξεις ημερομηνιών που υπεξαιρέθηκαν τα χρήματα και δεν εκδόθηκαν γραμμάτια είσπραξης. Για αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν καταθέσεις και αποτελούν έλλειμμα για το ταμείο. Το έτος 2014 η υπεξαίρεση ανήλθε σε 86.286,74 ευρώ.

Και το 2015 τα έσοδα από την ολοήμερη λειτουργία αποτελούσαν την κύρια πηγή υπεξαίρεσης των εισπράξεων του νοσοκομείου – το ποσό είναι 214.538,87 ευρώ.

Η υπεξαίρεση συνεχίστηκε και το 2016 – από το ταμείο του νοσοκομείου «έφυγαν» 41.481, 84 ευρώ.


Ο ταμίας από τον ΟΣΕ

Την εργασιακή Βαβέλ μέσα στο ΕΣΥ και στο νοσοκομείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τελικά για τον τρόπο χρηστής και αποτελεσματικής λειτουργίας του συστήματος υγείας, αναδεικνύει η περίπτωση του έτερου ταμία. Από την αμαξοστοιχία του ΟΣΕ «αποβιβάστηκε» στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Από το 2011 ως το 2014 υπηρετούσε στο ταμείο. Από το 2014 ως το 2016 στο τμήμα δαπανών και ως αναπληρωτής ταμίας. «Η ταμίας είχε μεγάλη εμπειρία και είχε την εμπιστοσύνη όλης της διοίκησης. Εγώ ήρθα με μετάταξη από τον ΟΣΕ και δεν ήξερα να κάνω ούτε χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Εκείνη με εκπαίδευσε στο ταμείο. Πιστεύω ότι μου έδειξε ότι και όσα ήθελε. Μου ήταν δύσκολο να την αμφισβητήσω» δήλωσε κατά την εξέτασή του ο ταμίας. Οι Επιθεωρητές διαπιστώνουν πως «γνώριζε εξαρχής ότι κάτι συνέβαινε στο ταμείο και δεν το ανέφερε στους προϊσταμένους του. Ήταν στο ταμείο ενάμισι χρόνο, και αν και προερχόταν από τον ΟΣΕ, είχε ικανό διάστημα προκειμένου να γνωρίζει τις βασικές διαδικασίες και έννοιες…», καταλήγουν δε με βάση τα στοιχεία για δύο τραπεζικές επιταγές που εισέπραξε χωρίς να διαθέσει τα χρήματα στο νοσοκομείο, ότι πρέπει να επιστρέψει στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 23.563,92 ευρώ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως διαπιστώνεται πλημμελή άσκηση καθηκόντων σε όλη την ιεραρχία: η προϊσταμένη Οικονομικού «ουδέποτε έλεγξε τα γραμμάτια είσπραξης για τρία έτη δείχνοντας εμπιστοσύνη στους ταμίες», «δεν γνώριζε για την ηλεκτρονική οριστικοποίηση του ταμείου», «γενικώς δεν είχε τον έλεγχο του ταμείου». Η υποδιευθύντρια Οικονομικής Υπηρεσίας, η διοικητική διευθύντρια το 2013, ο αναπληρωτής υποδιευθυντής Οικονομικής Υπηρεσίας «δεν αντελήφθησαν ότι στο ταμείο του νοσοκομείου δεν υπήρχε επαρκής έλεγχος από την άμεσα προϊσταμένη του Οικονομικού τμήματος».

Πηγή: protothema.gr

]]>
teo_iliou@hotmail.com (Θεολόγο Ηλιού ) Βόρεια Ελλάδα Fri, 24 Nov 2017 10:15:29 +0200
Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει επιθέσεις από σκυλιά σε εργαζόμενους στο νοσοκομείο του Κιλκίς (ΦΩΤΟ) http://www.seleo.gr/voreia-ellada/255907-i-poedin-kataggellei-epitheseis-apo-skylia-se-ergazomenous-sto-nosokomeio-tou-kilkis-foto http://www.seleo.gr/voreia-ellada/255907-i-poedin-kataggellei-epitheseis-apo-skylia-se-ergazomenous-sto-nosokomeio-tou-kilkis-foto Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει επιθέσεις από σκυλιά σε εργαζόμενους στο νοσοκομείο του Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

Αγέλες σκύλων επιτίθενται και τραυματίζουν προσωπικό. Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως δεν υπάρχει καμία μέριμνα και καμία φύλαξη.

Στο Γ.Ν. Κιλκίς οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς αντιμετωπίζουν επικίνδυνες καταστάσεις από την έλλειψη φύλαξης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

«Στο χώρο του Νοσοκομείου υπάρχουν αγέλες αφηνιασμένων αδέσποτων σκυλιών που εξαγριωμένα επιτίθενται στο προσωπικό. Καμία μέριμνα δεν λαμβάνεται για την φιλοξενία τους σε ειδικό χώρο και για την στείρωσή τους σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς  και τις φιλοζωικές οργανώσεις» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στις φωτογραφίες θα δείτε ακόμα και μέσα στους διάδρομους του νοσοκομείου, να περιφέρονται σκυλιά.

 Από το βιβλίο συμβάντων του Νοσοκομείου την Κυριακή 12/11/2017   και από αναφορές προκύπτουν περιστατικά  με επιθέσεις σκύλων σε προσωπικό του Νοσοκομείου. Πρόσφατα,σκυλιάέριξαν κάτω  και δάγκωσαν στο πόδι  ιατρό.

«Η κατάσταση δεν ευαισθητοποιεί τη Διοικήτρια να πάρει μέτρα. Πότε θα πάρει μέτρα η κυρία Βλάχου; Όταν θρηνήσουμε θύματα;

Από την παντελή έλλειψη φύλαξης συμβαίνουν κατά καιρούς  ξυλοδαρμοί, προπηλακισμοί ,καταστροφές ιατρικού εξοπλισμού, κατάληψη χώρων από περιθωριακά άτομα.

 Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε ένα φύλακα. Θυρωρός -τηλεφωνητής  υπάρχει  μόνο τις εργάσιμες ημέρες  και μόνο κατά το πρωινό ωράριο.  Γι’ αυτό η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωση. 

skiloi kilkis2

skiloi kilkis

]]>
teo_iliou@hotmail.com (Θεολόγο Ηλιού ) Βόρεια Ελλάδα Fri, 24 Nov 2017 10:00:31 +0200
Οι νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Γιώργου Κοσκωτά στην Καβάλα http://www.seleo.gr/voreia-ellada/255886-oi-nees-epixeirimatikes-drastiriotites-tou-giorgou-koskota-stin-kavala http://www.seleo.gr/voreia-ellada/255886-oi-nees-epixeirimatikes-drastiriotites-tou-giorgou-koskota-stin-kavala Οι νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Γιώργου Κοσκωτά στην Καβάλα

Στην Καβάλα φαίνεται ότι θέλει να δραστηριοποιηθεί ο Γιώργος Κοσκωτάς ο οποίος επισκέφτηκε χθες την πόλη προκειμένου να εξετάσει τις δυνατότητες να εγκαταστήσει σε

λιμάνι της περιοχής αποθήκες σιτηρών.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα k-tipos.gr η αρχική σκέψη να δημιουργήσει αυτές τις αποθήκες στο λιμάνι των Ελευθερών μάλλον απορρίπτεται δεδομένου ότι χρειάζονται υποδομές, οι οποίες δεν υπάρχουν για την υποδοχή πλοίων πολύ μεγάλου εκτοπίσματος.

Έτσι εδώ και λίγο καιρό γίνονται συζητήσεις για να χρησιμοποιηθεί για τον λόγο αυτό το λιμάνι της Νέας Καρβάλης Φίλιππος Β'. Ο Γιώργος Κοσκωτάς αναχώρησε με το απογευματινό αεροπορικό δρομολόγιο για την Αθήνα, από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης.

 

]]>
kodinio@yahoo.gr (admin1) Βόρεια Ελλάδα Thu, 23 Nov 2017 20:15:11 +0200
Πωλούσαν λαθραία πακέτα τσιγάρα μέσα σε κατάστημα στην Βέροια http://www.seleo.gr/voreia-ellada/255850-poloysan-lathraia-paketa-tsigara-mesa-se-katastima-stin-veroia http://www.seleo.gr/voreia-ellada/255850-poloysan-lathraia-paketa-tsigara-mesa-se-katastima-stin-veroia Πωλούσαν λαθραία πακέτα τσιγάρα μέσα σε κατάστημα στην Βέροια

Κατασχέθηκαν πάνω από 300 πακέτα τσιγάρων. 

Συνελήφθη χθες το πρωί στην Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, 52χρονος, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα ιδιοκτησίας της συζύγου του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 310 πακέτα τσιγάρων και 14 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Δημοσίου.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) 

]]>
teo_iliou@hotmail.com (Θεολόγο Ηλιού ) Βόρεια Ελλάδα Thu, 23 Nov 2017 15:00:15 +0200
Συνελήφθη 60χρονος στην Πέλλα για καλλιέργεια κάνναβης (ΦΩΤΟ) http://www.seleo.gr/voreia-ellada/255848-synelifthi-60xronos-stin-pella-gia-kalliergeia-kannavis-foto http://www.seleo.gr/voreia-ellada/255848-synelifthi-60xronos-stin-pella-gia-kalliergeia-kannavis-foto Συνελήφθη 60χρονος στην Πέλλα για καλλιέργεια κάνναβης (ΦΩΤΟ)

Eντοπίσθηκαν στην οικία του ποσότητες κάνναβης και αποξηραμένοι κλώνοι δενδρυλλίων κάνναβης.

Συνελήφθη χθες  το πρωί, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας 60χρονος  για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκε ο 60χρονος σε περιοχή της Πέλλας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 συσκευασίες με συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 546 γραμμαρίων,

  • αποξηραμένοι κλώνοι δενδρυλλίων κάνναβης βάρους 524 γραμμαρίωνκαι

  • ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.

Όπως προέκυψε, οι παραπάνω ποσότητες κάνναβης προέρχονται από 3 δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιέργησε ο 60χρονος το προηγούμενο διάστημα στην αυλή της οικίας του.Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Κατάσχεση κάνναβης ΤΑ Πέλλας

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Βόρεια Ελλάδα Thu, 23 Nov 2017 14:30:39 +0200
Νεαροί έκλεψαν 6 σπίτια στη Χαλκιδική http://www.seleo.gr/voreia-ellada/xalkidiki/255840-nearoi-eklepsan-6-spitia-sti-xalkidiki http://www.seleo.gr/voreia-ellada/xalkidiki/255840-nearoi-eklepsan-6-spitia-sti-xalkidiki Νεαροί έκλεψαν 6 σπίτια στη Χαλκιδική

Συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, δύο άνδρες ηλικίας 24 και 25 ετών, για 6 κλοπές και απόπειρες κλοπής που έγιναν το τελευταίο διήμερο στην Χαλκιδική.


Ειδικότερα, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πολυγύρου και του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Χαλκιδικής, εντοπίστηκαν τα παραπάνω άτομα να επιβαίνουν σε αγροτικό όχημα και αντιλαμβανόμενοι την αστυνομική παρουσία προσπάθησαν να διαφύγουν, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν και διαπιστώθηκε να μεταφέρουν μεταλλικά κουφώματα, τα οποία αφαίρεσαν λίγο νωρίτερα από οικία σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι τα παραπάνω άτομα διέπραξαν από προχθές το μεσημέρι μέχρι χθες τα ξημερώματα, ακόμα 3 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπής από περιφραγμένους χώρους οικιών στην ίδια περιοχή, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, σιδερένιος λοστός κ.α.). Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Χαλκιδική Thu, 23 Nov 2017 13:00:18 +0200
Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Χαλκιδική. Έργα ζητούν κάτοικοι και επιχειρηματίες (ΦΩΤΟ) http://www.seleo.gr/voreia-ellada/xalkidiki/255833-provlimata-apo-tin-kakokairia-stin-xalkidiki-erga-zitoyn-katoikoi-kai-epixeirimaties-foto http://www.seleo.gr/voreia-ellada/xalkidiki/255833-provlimata-apo-tin-kakokairia-stin-xalkidiki-erga-zitoyn-katoikoi-kai-epixeirimaties-foto Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Χαλκιδική. Έργα ζητούν κάτοικοι και επιχειρηματίες (ΦΩΤΟ)

Με την αγωνία μιας νέας θεομηνίας ζουν κάτοικοι και επιχειρηματίες στο Πόρτο Κουφό της Σιθωνίας στη Χαλκιδική, καθώς νωπές είναι οι πληγές από τις πλημμύρες του περασμένου Ιουλίου.

Η τοπική κοινωνία ζητά την άμεση υλοποίηση παρεμβάσεων που θα θωρακίσουν την περιοχή από ακραία καιρικά φαινόμενα. Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, στο κάτω μέρος της γέφυρας από όπου διέρχεται κάθετα ένα κεντρικό ρέμα, υπάρχει ένα ενδιάμεσο διάζωμα που εμποδίζει την ομαλή ροή των νερών της βροχής. «Το 1987, όταν σημειώθηκαν οι πρώτες πλημμύρες στο Πόρτο Κουφό, κατασκευάστηκε μία προέκταση στην υφιστάμενη γέφυρα που έχει ως στήριγμα ένα τσιμεντένιο διάζωμα», εξηγεί μιλώντας στο halkidikifocus.gr η ιδιοκτήτρια επιχείρησης εστίασης στην περιοχή Σοφία Χατζηαναστασίου. Όπως αναφέρει, το συγκεκριμένο στηθαίο έχει περιορίσει σημαντικά τη δίοδο διαφυγής των νερών και των φερτών υλών στην κοίτη του ρέματος. Με άλλα λόγια, λειτουργεί ως στόμιο μπουκαλιού, με αποτέλεσμα ο όγκος της βροχής να συγκεντρώνεται στο εν λόγω σημείο και να προκαλούνται πλημμύρες και καταστροφές. «Η περιοχή επλήγη και στις 28 Οκτωβρίου 2010 και φέτος στις 17 Ιουλίου εξαιτίας αυτής της κατάστασης», υπογραμμίζει στο halkidikifocus.gr η κ. Χατζηαναστασίου. Η ίδια περιγράφει χαρακτηριστικά: «κατά την πρόσφατη θεομηνία κορμοί δέντρων και άλλες φερτές ύλες έφραξαν το κάτω σημείο της γέφυρας με συνέπεια όλα τα νερά να κατακλύσουν σπίτια και επιχειρήσεις». «Το ρέμα έχει επαρκές πλάτος ώστε να απορροφήσει τον όγκο του νερού, ωστόσο η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η γέφυρα εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του», υπογραμμίζει η επιχειρηματίας.

23828896 10203980981680832 2037701221 o

Αγώνας δρόμου

Λίγες ημέρες έπειτα από τις πλημμύρες του Ιουλίου στο Πόρτο Κουφό, κάτοικοι και επιχειρηματίες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία σειρά από συντονισμένες ενέργειες διεκδικώντας οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκέντρωσαν και περισσότερες από 50 υπογραφές. «Στα τέλη Αυγούστου συναντηθήκαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφερειακής Ενότητας, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε εντολή σε κλιμάκιο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών να πραγματοποιήσουν αυτοψία στη γέφυρα», αναφέρει η κ. Χατζηαναστασίου. Σύμφωνα με την ίδια, αμέσως μετά ακολούθησε σύσκεψη από την οποία προέκυψε ότι δεν υπάρχει λόγος να κατασκευαστεί νέα γέφυρα αλλά ένα αντιπλημμυρικό έργο που θα συγκρατεί τα φερτά υλικά ώστε να μην φρακάρει η γέφυρα. «Μας εξήγησαν πως οι παρεμβάσεις εντός των ρεμάτων βρίσκονται στην αρμοδιότητα των Δήμων», σημειώνει.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη οδήγησε τους κατοίκους στο γραφείο του Δημάρχου Σιθωνίας Ιωάννη Τζίτζιου, όπου τον ενημέρωσαν για το πόρισμα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. Όπως λέει η κ. Χατζηαναστασίου, ο Δήμος Σιθωνίας προχώρησε στην εκπόνηση ειδικής μελέτης από την οποία προέκυψε ότι ο όγκος του νερού είναι ιδιαίτερα αυξημένος και είναι απαραίτητο να γίνει παρέμβαση στη γέφυρα. «Ζητούμε από τους αρμόδιους άμεση λύση. Φοβόμαστε ότι θα ξυπνήσει ο εφιάλτης και πολύ πιθανό να ζήσουμε την τραγωδία της Μάνδρας Αττικής», λένε με αγανάκτηση στο halkidikifocus.gr οι κάτοικοι. Οι ίδιοι ανατρέχουν λίγους μήνες πριν, όταν είδαν τις περιουσίες τους να βουλιάζουν στη λάσπη. «Κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές εκείνες τις ημέρες. Υπήρχαν τουρίστες στην περιοχή, καθώς βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν. Έχουμε υποστεί ζημιές αρκετών χιλιάδων ευρώ», προσθέτουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων και τουριστικών καταλυμάτων.

23847740 10203981214926663 176601896 o

23828962 10203981137404725 1956029805 o

23828713 10203981005521428 1150748632 o

Τέλος, διατυπώνουν προβληματισμούς για το γεγονός ότι οι διαδικασίες προχωρούν με αργούς ρυθμούς παρότι η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο αντιπεριφερειάρχης

Μιλώντας στο halkidikifocus.gr ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος σημειώνει ότι οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Σιθωνίας βρίσκονται σε στενή και συνεχή συνεργασία προκειμένου να καταλήξουν στην ιδανικότερη λύση. 

«Εξετάζονται τόσο η περίπτωση της παρέμβασης στη γέφυρα όσο και της κατασκευής έργων σε υψηλότερα σημεία με τα οποία θα ανακόπτεται η ορμή των νερών και των φερτών υλών ενώ ταυτόχρονα θα γίνει καθαρισμός της κοίτης του ρέματος», εξηγεί.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση, διευκρινίζει ότι στη διάθεση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται κονδύλια ύψους 2.900.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για αντιπλημμυρικά έργα στη Συκιά. «Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής απαιτούνται περί τα 12 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι δύσκολο να εξασφαλιστούν στην παρούσα φάση. Έτσι, θα προχωρήσουμε σε ορισμένες επιμέρους εργασίες σε καίρια σημεία του οικισμού ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος από ακραία καιρικά φαινόμενα. Ταυτόχρονα, από τις ίδιες πιστώσεις θα χρηματοδοτηθεί και το έργο στο Πόρτο Κουφό», επισημαίνει ο κ. Γιώργος, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι πρόσφατα υπέβαλλε αίτημα προς τα αρμόδια υπουργεία για έγκριση κονδυλίων της τάξης των 4,6 εκατ. ευρώγια αντιπλημμυρικά έργα.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας

«Αναζητούμε από κοινού με την Περιφέρεια, την καλύτερη δυνατή λύση για το Πόρτο Κουφό», σημειώνει από την πλευρά του στο halkidikifocus.gr ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος. Όπως αναφέρει, και από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής κατατέθηκε αίτημα για έγκριση πιστώσεων ωστόσο εμφανίζεται συγκρατημένος για την οποιαδήποτε εξέλιξη λόγω και των τραγικών γεγονότων στην Αττική.

Ο κ. Τζίτζιος δεσμεύεται και για τον άμεσο καθαρισμό του ρέματος στο Πόρτο Κουφό.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες έχουν ενημερώσει και τους τοπικούς βουλευτές ενώ εξετάζουν ακόμη και προσφυγή στη Δικαιοσύνη προκειμένου να προστατεύσουν τη σωματική τους ακεραιότητα και να διασφαλίσουν τις ιδιοκτησίες τους.

halkidikifocus.gr

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Χαλκιδική Thu, 23 Nov 2017 09:00:39 +0200
Έξι συλλήψεις για το κυνήγι του...χαμένου θησαυρού http://www.seleo.gr/voreia-ellada/255801-eksi-syllipseis-gia-to-kynigi-tou-xamenou-thisavroy http://www.seleo.gr/voreia-ellada/255801-eksi-syllipseis-gia-to-kynigi-tou-xamenou-thisavroy Έξι συλλήψεις για το κυνήγι του...χαμένου θησαυρού

Τους χρυσοθήρες της Αλάσκας επιχείρησαν να μιμηθούν έξι άτομα, τα οποία συνελήφθησαν στη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησαν υπάλληλοι του δασαρχείου και αστυνομικοί, σε δασική περιοχή του Παρανεστίου Δράμας. 

 

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 44, 49, 50, 51, 53 και 70 ετών, κατηγορούνται ότι εγκαταστάθηκαν στο δάσος, στήνοντας σκηνές και ανάβοντας φωτιές. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, χρησιμοποιούσαν τον απαραίτητο εξοπλισμό που διέθεταν, αναζητώντας θαμμένο θησαυρό. 

Δασοφύλακες είδαν τους καπνούς από τις φωτιές που άναβαν για να ζεσταθούν και τους εντόπισαν στο δάσος, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, κοντά στο χώρο της παράνομης ανασκαφής βρέθηκαν οι σκηνές που είχαν εγκαταστήσει για τη διαμονή τους στο δάσος και την αποθήκευση του εξοπλισμού τους.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι είχαν προβεί σε παράνομη υλοτομία, χρησιμοποιώντας τα ξύλα για την τοποθέτηση υποστυλωμάτων σε όρυγμα, καθώς και για καύση. 

Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία (τσεκούρια, φτυάρια, αλυσοπρίονο, πριόνια κά), γεννήτρια, είδη κατασκήνωσης, συσκευές επικοινωνίας, ένα κυνηγετικό όπλο με φυσίγγια. Επίσης, στα σπίτια δύο κατηγορουμένων βρέθηκαν, ένας ανιχνευτής μετάλλων και ένα ακόμα κυνηγετικό όπλο. 

Κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, παράνομη υλοτομία και παράνομη κατασκήνωση κατά περίπτωση.
  

]]>
baris@seleo.gr (M.X.) Βόρεια Ελλάδα Thu, 23 Nov 2017 07:00:14 +0200
Πρόεδρος μεταλλωρύχων Κασσάνδρας: «Απειλούνται θέσεις εργασίας. Θα κάνουμε Χριστούγεννα έξω από το Υπ. Περιβάλλοντος» http://www.seleo.gr/voreia-ellada/xalkidiki/255787-proedros-metalloryxon-kassandras-apeiloyntai-theseis-ergasias-tha-kanoume-xristoygenna-ekso-apo-to-yp-perivallontos http://www.seleo.gr/voreia-ellada/xalkidiki/255787-proedros-metalloryxon-kassandras-apeiloyntai-theseis-ergasias-tha-kanoume-xristoygenna-ekso-apo-to-yp-perivallontos Πρόεδρος μεταλλωρύχων Κασσάνδρας: «Απειλούνται θέσεις εργασίας. Θα κάνουμε Χριστούγεννα έξω από το Υπ. Περιβάλλοντος»

«Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί επίτηδες και για τους δικούς της λόγους θέλει να καθυστερήσει την επένδυση» είπε χαρακτηριστικά ο ο πρόεδρος των μεταλλωρύχων Κασσάνδρας   -μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 - σε οτι αφορά το θέμα της αδειοδότησης του έργου στις Σκουριές.

Απαντώντας, μάλιστα, στα όσα είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Στέργιος Πιτσιόρλας για το θέμα της διαιτησίας, ο κ. Ζαφειρούδας είπε ότι «στη διαιτησία πάνε για άλλο λόγο και όχι για τις άδειες στις Σκουριές. Η διαιτησία μπορεί να κρατήσει και ένα και δύο χρόνια και δυστυχώς την πληρώνουν οι εργαζόμενοι».

Όπως είπε «αυτή την άδεια την περιμένουμε εδώ και ένα χρόνο. Η εταιρεία έχει κάνει υπομονή» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των μεταλλωρύχων. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι «θα κάνουμε Χριστούγεννα έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Δεν γίνεται άλλο και δεν είναι απειλή αλλά απόγνωση».Στις Σκουριές απασχολούνται περί τα 560 άτομα είπε ο κ. Ζαφειρούδας.

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Χαλκιδική Wed, 22 Nov 2017 18:45:18 +0200